Vårt älskade hem, långt, långt ute i skogen...

Beläget vid en sjö...

lördag 28 mars 2009

Glamourpartaj, badkarstrubbel samt en vinnare...



Så var det då dax. Jag trodde på fullaste allvar att jag skulle kunna presentera vinnaren i min utlottning långt, långt tidigare idag, men som synes så blev ju inte fallet så.

Istället har jag hållit i en målarpensel i väldigt många timmar, ja, så många att min högra hand riktigt värker.
Och så har jag blivit sittande i mitt underbara lejontass-badkar, mycket, mycket längre än jag hade drömt om.


Efter avslutad målning var jag först svettig och trött, sedan efter middagen blev jag frusen och ännu tröttare. Jag bestämde mig för att ta ett bad. Det var länge sedan sist (ja, alltså jag har ju duschat en och annan gång däremellan... fniss...). Jag sa till sambon att nu stänger jag in mig, endast om det brinner kommer jag att öppna badrumsdörren.

Vad händer när jag lagt mig tillrätta och väntar på att karet skall fyllas till max, jo, vattenpumpen slutar fungera. Där ligger jag alltså, omgiven av en MASSA skum, med shampo i håret, utan minsta möjlighet att kunna duscha av mig. Jag kliver inte upp tänkte jag, inte förrän den är lagad, det får ta hur länge som helst.

Till en början var det ganska skönt, men efter ett ganska kort tag blev det kallt. Riktigt kallt. Och jag som önskat bada därför att jag var frusen...

Lyckligtvis fanns vår fastighetsskötare (hahahah... min pappa- duktige Nilsson, som vi kallar honom... hahhaha) på plats på gården och duktig som han är så fixade han ju pumpen igen, utan att egentligen göra någonting.
Hmm... vissa har det liksom bara i sig.


Så jag tog mig alltså till sist upp ur badet, fri från både skum och shampoo, skrynklig som ett russsin dock.


Jag började förbereda lottningen redan igår kväll. Skrev lappar, 74 stycken blev det sammanlagt.

Sambon, han var på personalfest och efter lappskrivningen hade jag riktig glamourpartaj här hemma på gården.

Jag är helt sjukt förälskad i amerikanska serier. De ska handla om kvinnor och de ska vara vackra, framgångsrika och ha tillgång till massor av pengar. Ett stort plus om serien utspelar sig i New York eftersom det är min absoluta favoritstad i hela världen.
Så igår; två avsnitt inspelade av Lipstick Jungle. Lycka!!!
Min nuvarande favoritserie, sedan Sex and the City upphört för alltid (jag tittar dock fortfarande på de gamla avsnitten då och då...)


Och för att riktigt spetsa till det; En kopp the och snickerskaka (den gudomligaste av alla kakor) också, så var lyckan fullständig!
Inte sörjde jag då för att sambon var borta och jag satt som ensam vuxen, en fredagkväll, långt ute i skogen...

Som sagt; lapparna var alltså skrivna igårkväll och placerade i en urna.

Lattestunden tillsammans med Lukas på eftermiddagarna är helig, speciellt sådana här "målardagar".
Så snart den var avklarad, så fick goseungen hoppa upp på bordet. Han såg lite frågande ut först, lite som att han tänkte att mamma kanske testade honom...

Han hade nog hoppats på att han skulle få stoppa händerna i en kakburk istället...

Vips... så fiskar han upp en lapp...

Det är alltså rara Maud med bloggen gardsromantik.blogspot.com som är vinnaren i min lilla utlottning. Grattis, gKursivrattis.
Maila mig din adress så är du snäll!


På sätt och vis var det faktiskt Maud som fick mig att börja blogga. Hon frågade mig en gång när jag var i hennes butik (www.gardsromantik.se) om jag bloggade. Då visste jag knappt vad det var. Jag fick hennes adress och började kolla runt lite, gillade det jag såg och så började tanken gro...
den tanken som sedan då, som bekant, blivit noystugarden.blogspot.com.

Tack alla ni som varit med i min utlottning, lämnat kommentarer och som länkat till mig. Det allra roligaste är att jag har funnit så många nya härliga bloggar att besöka.
Nu ska jag krypa upp i soffan tillsammans med sambon och kolla på film. Det är faktiskt skönt att ha honom hemma hos mig igen.

Var rädda om varandra!
Stor KRAM från Petra

torsdag 19 mars 2009

Ett endaste flängande...

Att flänga runt, ja det gör vi ju ibland. Jag är egentligen en riktig hemmalirare, borta bra men hemma bäst är mitt motto. Älskar att planera resor (och resa också förstås), men det allra bästa är när jag åter får komma hem till mitt lilla krypin och stänga igen dörren.

Jag minns fortfarande hur det var, att åka iväg över helgen och sedan komma hem med bara en liten väska.
Så är det inte längre. Inte alls.

Nu ska det packas till tusan -kläder, leksaker, mediciner, vitaminer, barnvagn etc etc och sedan ska det förstås packas upp igen, samtidigt som två barn påkallar ens uppmärksamhet.
Så här såg det ut i vår hall en kväll när vi kom hem från Luleå.

Senaste veckan har vi flängt ovanligt mycket.

.
Till farmor och farfar i residentstaden,
Husmusen lika glad som vanligt...

Öppis vid några tillfällen,
och där har den lillemannen nu gått och blivit förälskad i en lite äldre flicka. Han springer efter henne stor del av tiden. Hemma ringer han till henne varje dag, från sin leksakstelefon...

Hur gulligt som helst, men det förefaller dock som att denna förälskelse inte är helt besvarad... även om hon oftast skrattar när han jagar henne...
Själv kan jag ju inte riktigt fatta hur någon kan motstå honom...

Födelsedagsfirande
hos farbror Mats har vi varit på .


Och den tårtan, mmmmm, hur ljuvlig som helst. Brännvalls cafe kan sannerligen!
Maräng med någon slags kolasås, bananer och grädde, täckt med en massa chokladgodis...


Jag gillar svågerns kök, har haft ett litet finger med när han inredde. Vi åkte till Ikea en dag i januari förra året, Mats skulle shoppa järnet och jag skulle vara smakråd. Jag var riktigt imponerad; han bestämde sig för sak efter sak, och snabbt gick det. Inget velande där inte, dvs inte alls som jag...

Denna veckas slutliga flängande blev till mormor och morfar. Också det ute i skogen.

Ett av alla deras hus, de har tre stycken som de sköter om.
Ja, det är ingen som fattar hur de orkar.
Detta är min mors barndomshem och där har jag spenderat alla mina barndomssomrar tillsammans med mina morföräldrar, Agnes och Edvin. Underbara minnen som jag idag är så tacksam för.


Här står min säng. Jag var tvungen att byta med mina föräldrar eftersom denna, min favorit, inte rymdes i vårt sovrum på grund av ett alldeles för lågt tak. I sommar får den förhoppningsvis flytta hem igen när vår nya utbyggnad står färdig.

Å husets hjärta, köket. Här har mina föräldrar under veckan roat sig med att sätta lister på alla köksluckor samt måla dem. Linoleummattan från golvet är äntligen borta och under den döljde sig ett vackert trägolv. Nu ska det slipas inom kort och sedan såpskuras så att det blir vitt och därmed ännu vackrare.

Även här tvingas Lukas till arbete. Motorsågen har han tagit med hemifrån och det var ju tur.

Morfar har dock lärt honom vikten av att ta "fem minuter", dvs liten paus och det låter vi honom faktiskt göra... lite då och då...

Långpromenad i det vackra vädret har det också blivit. Hela konkarongen har vi gått efter skoterspår, det var hur ljuvligt som helst.

Även när jag inte rent fysiskt har flängt runt så har jag gjort det här på nätet. Jag har blivit introducerad för Tradera
(Tack, tack, tack Eva-Maj säger jag. Aj, aj, aj Eva-Maj säger nog kära sambon).
Det är en helt fantastisk bekantskap. Vilka grejer.
Jag började med att checka av lite shabby chic-grejer och nu har jag gått över till barnkläder. Massor av saker är på väg hem till oss i skogen i skrivande stund, vilken underbar känsla... hahahah... (förefaller alltså att lantbrevbäraren även fortsättningsvis kommer att få dra sitt strå till stacken)

En rosa adidaströja till gumman är på väg, 4 kr kostade den. Likaså en hel del annat smått och gott, i rosa/röda toner.

Vid den första auktionen som vi deltog i, blev vi fjorton stycken småbilar rikare (från filmen "Cars"- Lukas favorit för närvarande).
En hel del annat smått, gott och "blått" är förstås också på väg.

Och de stunder som jag inte har flängt omkring, har jag bland annat ställt iordning min lilla skrivbordshörna i hallen. Stolen hade ju ett lager färg på sig vid mitt förra inlägg. Nu är den klar.

Jag älskar min stol. Har en till, men den är fortfarande brun (jag och målarburken lär väl komma till den också så småningom)

Ser ni lejontassarna högst upp?

Och så lejonhuvudet... Grrr...
Stolsitsen är jag inte nöjd med så jag kommer inom kort att skaffa en volangkjol (Tradera perhaps) .

Så här såg alltså skrivbordshörnan ut ante vit färg.



Och apres...
Jag är nöjd!


Och tack alla Ni snälla som vill vara med i min utlottning. Det är så roligt, jag får en fantastisk möjlighet att upptäcka en massa nya bloggar och bloggare. Jag kommer att besöka Er alla, om så bara för att säga Hej.

Jag vet ju inte hur många av Er som tittar på "Mia och Klara" på kanal 1, jag såg säsongens sista avsnitt ikväll och jag lärde mig att "det är inom åldringsvården det händer." Det huset, med det köket- love it!

Imorgon åker jag hem till min skog igen. Då kommer jag att vilja vara hemma LÄNGE!


Var rädda om Er, ses snart igen hoppas jag!
Stor KRAM från Petra

fredag 13 mars 2009

Utlottning, målning och lite barnarbete...



Idag ämnar jag ha min allra första bloggutlottning.
Anledningen till detta är därför att jag vill fira att jag fått så många nya vänner här i bloggvärlden som lämnar så gulliga kommentarer och inspirerar mig så mycket.
Ni ger mig hur mycket kraft och energi som helst! Tack!

Jag tycker ju också att bloggutlottningar är så himla roliga och så vill jag göra vad jag kan för att brevbärarna ska ha fullt upp :-)

Det som jag lottar ut idag är en ljuvlig vit ljuspåse.
Den är sydd (av Ninni med bloggen
http://mormorelsie.blogspot.com) i linnetyg med spets runt om och den är dekorerad med en madonna från Jeanne dÀrc. I den placerar man en burk med ett värmeljus i och VOILA... bondromatik!
Till den följer även två stycken ljus inslagna i gammalt bibelpapper, dekorerade med ett kors. Dessa kan man ha som dekoration, eller helt enkelt bränna upp, om man så önskar.
Slutligen så vill jag dela med mig av den ljuvliga lilla kattboken, ni vet, den som jag hämtar mina kattcitat ifrån. För oss kattälskare är den underbar att sitta och bläddra i, nicka och le instämmande.



Alla kan delta. Skriv en kommentar under detta inlägg om att du vill vara med och du har en lott. Länka från din blogg, använd gärna bilden här ovan, och du har två. Skriv i kommentaren om du har länkat. Om du som deltager inte har någon blogg, glöm då inte att skriva din e-mailadress!
Jag skulle också vilja att Du skriver något om vad som är bondromantik för Dig. Bara nåt kort, behöver inte vara nåt märkvärdigt alls!

Tävlingen pågår till fredagen den 27 mars kl 12 och vinnaren utses genom lottning.
Stort lycka till!


Det är med stor glädje som jag sett att vår lantbrevbärare fortfarande är fit for fight, förra veckan till trots!

Igår kom hon med ytterligare en vinst. Denna gång en jättefin bräda från Irmas Uthus (http://irmasuthus.blogspot.com). Såååå glad blev jag när den kom. Tusen tack, Irene, den kommer sannerligen att pryda sin plats!

Vi roade oss kungligt igår, jag och kidsen. Först på Öppis. Några mycket behagliga timmar där. Husmusen var självlysande och mycket glad, i en klänning som jag själv bar 1974.

Den lillemannen skötte sig också fin-fint, lekte på bra med de andra smågrabbarna. Det är bara på slutet, när han börjar bli trött, som han kan bli nog så "kärvänlig" mot andra barn, särskilt då tjejer. De uppskattar inte alltid att han kommer SÅ nära.

Efter Öppis åkte vi till bästistjejen, Afrika-resenären. Så skönt att se att hon var välbehållen, så gott fika hon bjöd på, sådana historier hon berättade och så blek jag kände mig... hahaha!

Dagens tredje stopp blev hos andra bästistjejen, superscrapparen, och hennes tre tjejer.
Lukas kallar dem för småflickorna. (Den minsta saknas dock på bilden som togs i höstas nångång). Så mysigt att babbla på och bara vara.

Och jag har fortfarande konstant vit färg på händerna. Det som blivit gjort sedan sist är köksväggar, har några stycken utan tapet. De har jag inte målat sedan jag flyttat in på Nöystugården så gissa om det behövdes. Nu är de hur fräscha som helst. ÄNTLIGEN är alltså köket färdigt.
Eller vänta nu, köksluckorna ska jag ju måla om... men det tänker jag inte göra förrän till sommaren när jag kan stå ute i den ljuva sommarvärmen och slipa.

Sambon sa igår att han tycker att jag ska registrera en målarfirma. M
en sen kom han ju på att det är ju ingen ide, jag hinner ändå inte ta några uppdrag för jag har ju FULLT UPP här hemma.... Och dessutom är jag så tillfreds med att vara en icke-arbetande, hemmaskrotande kvinna och mamma... och jag känner en till som är lika tillfreds! Hej på dig, C!
Och förresten; vad är det att måla när man har sådan här hjälp?! Hysch... berätta inte (speciellt inte för någon på soc) om allt detta barnarbete som uppvisas här på bloggen. Ni som följt med har ju även sett bilder på honom när han städar och snickrar...
Min kära farmor Jenny, avliden sedan många år tillbaka, alltså den riktiga husfrun här på gården, brukade säga "den som inte arbetar skall heller inte äta"...
och vad kan jag säga, det lever väl kvar innanför väggarna...

Det var i förrgår som han började leka att han målade. Jag hade precis gjort klart ett skrivbord. Jessus tänkte jag då. Han var så söt och gjorde allt rätt, hade en "målarburk" med sig som han duttade pensel i. Så gick han då och då in i skafferiet och köpte ny färg... och kom då ut med en annan burk... hahah, gullunge!
Kan berätta att nu när vi städar rummet innan han ska gå sova, hittar vi övergivna "målarburkar" överallt. Han har nog inte lärt sig det där med återvinning än...

Skrivbordet hittade jag i ett uthus i somras. Vi kapade av det lite , tog bort de bakre benen för att det skulle rymmas, elementet till trots, och skruvade fast det i väggen. Då ville jag inte måla det, sambon trodde att jag skämtade.

Men nu målar jag ju då, som bekant, allt jag kommer över, så idag ser det ut så här.

Detta är dagens måleriprojekt. Här står stolen på tork efter det första lagret förg. Det hann bli ett till innan kidsen somnade och jag hamnade vid datorn. Många undrar hur jag hinner med. Hmmm, ja, det var ju då det där med barnarbete... Nej, men jag tycker att det går utmärkt att göra det mesta tillsammans med barnen (Obs, gäller endast vissa dagar...); gumman ligger på golvet och sprattlar i sitt gym och är nöjd, lilleman är ju med och "målar", samtidigt söker vi träna på Öppis-sånger :-)
Så har ju barnen också en hjälpsam mormor när pappan jobbar.

Men kolla då vad jag hittade ikväll när jag gick på kattjakt. Jag har plockat fram en kartong för att samla kläderna som gumman växer ur och där gockade ett katthuvud upp. Ni kan ju tänka vilket skick som de kläderna är i nu. Synd att de inte alla är vita... (för det som man inte ser, det finns ju heller inte...)

Veckans citat ur kattboken lyder;

"Finn dig i ditt öde, du kan ha antingen katt eller möbler"

Jag kan nämna att jag är oerhört tacksam för att min soffa är vit (vit katt+ vit soffa = katthår syns inte) och det rådet vill jag ge till alla kattägare som letar soffa;
låt kattens färg få fälla avgörandet!

Om någon orkat läsa ändå hit, så säger jag TACK för ikväll!
Stor KRAM från Petra och Bianca (hon ligger här bredvid och spinner ljuvligt)

fredag 6 mars 2009

Vår lantbrevbärare är utnämnd till veckans favorit...


När man, som vi, bor i skogen är brevbäraren ett välkommet avbrott i vardagen. Vissa dagar är det till och med så att postbilen är den enda bil vi ser på hela dagen.

Vår lantbrevbärare är super. Så många gånger har hon hjälpt till med att bevaka paketleveranser som jag tjorvat till. Hon har levererat paket till mitt jobb för att jag ska få grejer snabbare etc.
Det är en kvinna i sina bästa år som "kör så att det ryker", sommar som vinter. Vår "granne" (som bor en kilometer bort, kan man kallas för granne då?!) bor där den allmänna vägen slutar. Han har upplyst henne om att en skogsbilväg tar vid, om det skulle vara så att hon inte hinner få stopp på postbilen i tid...
Denna vecka har hon överträffat sig själv; hon har kommit med den ena leveransen efter den andra.
Och jag... jag har varit glad som ett litet barn på julafton.

Det började i måndags. Då kom hon med ett paket från Ninni med bloggen http://mormorelsie.blogspot.com/. Jättefina ljuspåsar och en lampkjol. Som bonus skickade Ninni med ett jättefint kors. Jag är såå nöjd!

I tisdags levererade hon ett paket från Lotta med bloggen http://fantasiahantverk.blogg.se
Helt underbara grytlappar, jag har aldrig sett sådana vackra förut, samt ett levendelhjärta. Ni kan tänka vilken väldoft som mötte mig när jag öppnade försändelsen.
Lotta skickade också med en bonus, ett gipshjärta som hon skrivit kärlek på.
Ser ni bilden på lavendelhjärtat? Gosseungarna själva.

Men det tar ju inte slut där. Nej, minsann...

Med postbilen på onsdagen kom en tävlingsvinst från Harriet med bloggen http://nostalgiaochkuriosa.blogspot.com/. Tre stycken jättefina änglar i fil de fer från ib Laursen. På det vackra kortet hade Harriet skrivit en hälsning.

Fortfarande inte slut därför att på torsdagen kom en annan tävlingsvinst, den från Cecilia med bloggen http://www.malmkakan.blogspot.com/. Vilken vacker kökshandduk, med ett P broderat. Även Cecilia skickade med en bonus; ett jättefint hjärta. Så glad jag blev!

Idag då ...hmmmm..... nej, idag var det bara räkningar och de får ju sambon ta hand om, det är ju faktiskt han som arbetar...
Jo, just det, ett årsbesked från OkQ8 också , jag har fått 2 kr och 41 öre i ränta för år 2008. Vad ska man säga; ska jag sätta sprätt på allt på en gång eller ska jag spara?
Ni vet väl vad man säger "den som spar han har...
...men inte roligt"

Om ni Ökx-bor, kanske med störst sannolikhet för er bosatta i Gyljen, nu ser en utmattad lantbrevbärare i ett dike... vet ni vad det delvis kan bero på...

Trots allt roligt som dimpt ner i brevlådan var gårdagen en tämligen tung dag. Bästistjejen ringde på förmiddagen från ett sjukhus, som hon akut fått åka till med sitt barn. Tankarna var hos dem hela dagen.

På kvällen/natten läste jag annan bästistjejs resedagbok, hon är på resa i Afrika. Hon har träffat gatubarn och många andra barn med mycket tragiska livsöden. Tårarna bara strömmade när jag läste. Hon skriver så utförligt och bra i resedagboken så jag kunde verkligen se barnen framför mig. Det blev inte mycket sömn inatt.
Får mig verkligen att vara lycklig för det jag har.

Mina älskade små guldklimpar. Jag, sambon, mormor, morfar, farmor, farfar samt farbror är hur hispiga som helst bara Lukas är förkyld. Jag minns första gången som han blev sjuk, den lille mannen. 6 månader gammal fick han tre-dagarsfeber. Så ängsliga vi var. Vi grät och ojade oss...
Lilla Linnea har hittills inte varit sjuk.

Hon är bara snygg och glad. Här i en sådan söt pyjamas som jag fyndade på Myrorna förra veckan.

Idag har det dock lättat. Lilla barnet har fått komma hem från sjukhuset, åter välmående, och barnen i Uganda... ja, vad ska jag säga, de känns idag inte lika nära iallafall.
Men ett fadderbarn ska jag iallafall skaffa. Det har jag tänkt i så många år, nu ska jag sluta tänka och verkligen komma till skott.
Tar tacksamt emot tips på vilka organisationer som är bra!!!

För övrigt har det fortsatt hända på hemmafronten. Köksväggarna är färdigmålade och lite "tavelomstylade". Har glömt att fota, ska göra det. Trappstegen, som fortsatt har klister på sig, minskar i antal för var dag. Tror det blott är fyra stycken kvar nu.

Mycket skumt. Det står en symaskin på mitt vardagsrumsbord.
Jag har väl nämnt att jag ämnar lära mig att sy?! Mamma har fått uppgiften att lära mig, symaskinen har jag också fått låna av henne.
Jag tror inte att jag använt symaskin sedan nionde klass och som rara Lillan så vänligt påmint mig om, så är det 20 år sedan, till sommaren (Hallå... ska vi fixa fest?!)
Riktigt förvånad blev jag då jag upptäckte att jag visste hur jag skulle trä maskinen... Att sy gick väl lite si så där. Det var kul, men att nåla var dötrist!

Det blev iallafall ett kuddfodral. Ni skrattar säkert, men jag är faktiskt jättestolt! Dessutom är den finare IRL än på bild :-) Märket, som ger kudden en lite fransk touch, reflekteras så konstigt och så tycker jag att hela kudden ser lite deformerad ut...
Det jag tror att bästisEmma finner allra märkligast med kudden, är nog att den inte är vit...

En annan sak som gjort mig stolt är att Luleå hockey "bombade sönder" Frölunda igår- underbart och ny spännande match se fram emot imorgon!

Å slutligen; gulliga, gulliga alla Ni som läser och lämnar kommentarer. Tack!
Må gott, vårda Er själva samt alla de barn Ni ser runtomkring Er.

Kramar i massor från Petra