Vårt älskade hem, långt, långt ute i skogen...

Beläget vid en sjö...

tisdag 17 februari 2009

Dop, scrap å annat...

Jag har ju berättat att vi hade dop i lördags, men jag har inte visat några bilder. Tänkte för första gången till och med själv vara med på bild här på bloggen. Likaså sambon/bagarn/Räven/min älskade... kärleken har ju många namn...
Hmmm....undra vad han kommer att säga när han ser bild på sig själv här. (Kanske bäst att jag håller mig undan imorgon.... *ler* )
Huvudpersonen själv. Min lilla prinsessa. Söt som en karamell.
Dopklänningen är jag själv döpt i, 1974, pust... det var länge sedan.... Lukas döptes också i den, 2006. Det är min mamma som sytt den. Förhoppningsvis kommer även jag att få barnbarn som döps i den.

Dopet betyder så mycket för mig. Att barnet ska bli inskriven i "guds lilla bok", brukar jag säga. Prästen förtydligade det; gud älskar alla barn som föds, dopet är mer en bekräftelse på att barnet hör ihop med gud.
Och det känns så bra nu, dvs att vi bekräftat detta för lilla Linnea.

Jag kan inte påstå att jag är "särskilt religiös", men jag är uppfostrad i den kristna tron och den finns med mig. Den har också blivit betydligt starkare sedan mina barn föddes, det är ju verkliga mirakel, och det känns viktigt för mig att varje kväll läsa aftonbön för barnen. Jag gillar att öppis är en del av kyrkan och att personalen där förmedlar kristendomen till våra barn.

Jag blev riktigt bestört i december när personalen berättade att många barn inte ens vet varför vi firar jul. De tror att det endast handlar om tomten samt julklappar.
Var har det gått så snett?

Linneas dop blev så lyckat. Vi var nitton, väl och noga utvalda, personer som närvarade vid cermonin. Smörgåstårta samt vanlig tårta smaskade vi på efteråt.

Rosa rosor samt rosa gerbera hade jag som bordsdekoration.

Lillan fick massor av fina dopgåvor.



Detta täcke bland annat. Från min kära vän Emma med familj. Täcket är så väl genomtänkt och personligt;
Räven på täcket är en symbol för pappan (jag kallar honom så- fniss...),
katten talar ju för sig själv,
Linnea kallar vi för "husmusen"
och grodan???? Ja, den får väl då symbolisera mig då.... Hmmmm... jga får nog ta mig ett snack med designern...

Lukas fick ett liknande när han döptes. Jag älskar dem och Lukas har uppskattat sitt mycket.

Titta här vilket underbart dopkort som Emma knopat ihop "på sin kammare". Hon har till och med shabbat till det så att det förmedlar en underbar vintage-känsla.
Kortet öppnas uppåt och där har hon skrivit sin och familjens hälsning till Linnea.

Om någon skulle vara intresserad så tar hon emot beställningar på dessa dopkort. Ja, hon kan även skapa till andra ändamål. Jag är bjuden på bröllop i maj och då ämnar jag beställa kortet av henne. Det är bara att höra av sig. Så underbart det är att få ge (och ta emot) sådant underbart hantverk.

Men det var inte bara prinsessan som fick gåvor, även jag.
När jag senast fyllde år frågade Emma vad jag önskade mig och jag svarade att jag helst av allt ville ha en scrapbooking-layout på mina barn. Så har jag inte kunnat bestämma mig för vilka bilder som jag ville att hon skulle scrappa. Till slut tog hos saken i egna händer och skrev ut bilder som jag publicerat här på bloggen.

Emma är fantastiskt duktig på att scrappa, den bästa jag vet. Hon har en scrapbooking-blogg där hon presenterar sina alster och det är i mina ögon, underbar konst.

På dessa två alster har hon träffat mitt i prick. Stilmässigt är det precis det som jag gillar; gammalt, avskavt, kombinerat med romantik, blommor och björnar.
Kolla in hos henne här:
http://scrapemma.blogspot.com/ Jag lovar att det är ett väl värt besök att titta runt bland alla hennes lay-outs.

Det är kul det här med olika genres och språkbruk, när jag besöker Emmas blogg så förstår jag ibland ingenting av det hon skriver. Det är blingar och chalkningar hit och dit, etc etc. Scrapbooking-språk.

Vad har vi "inredningstokiga" inom denna stil för särskilt språkbruk?
Jo, bland annat så kastar vi oss med termer som vintage, shabby chic, den danska inredningsstilen, franska stämningar etc etc. Kan ju vara grekiska för somliga, eller hur?!

Idag, i vår lokaltidning NSD (norrländska socialdemokraten) var det ett reportage om shabby chic samt en förklaring till detta.
Jag skriver under på allting!!!

I tidningen var det även hemma-hosreportage hos den kvinna som äger inredningsbutiken Hem ljuva Hem i Kalix, en underbar butik (finns även som webbutik) och ett vackert hem.

Och vet ni, att här hos mig är det verkligen så att man kan "skratta ihjäl sig".
När jag på började detta inlägg visar termometern på -31,2 C. Pga visst internethaveri har jag inte kunnat färdigställa förrän nu och tack och lov har termometern stigit till iallafall runt -22C. Men jag känner fortfarande inte för att gå ut i onödan.

Jag ringde till Telia igår för att felanmäla internetuppkopplingen. Killen som jag får tala med frågar mig -"och du är säker på att du har en internetuppkoppling..."
HALLÅ...tror han att jag skulle felanmäla det om jag inte hade någon.... finns det verkligen människor som gör så?!!! Berätta gärna om ni varit med om nåt liknande.

Kylan till trots hände någonting som värmde mig. Jag har fått min allra första bloggutmärkelse och det av ingen annan än tidigare nämnda superscrapparen.



roligt, men först visste jag ju inte vad jag skulle göra. Jag var tvungen att ringa och fråga henne... hahaha

Jag har ju inte varit "med" här i bloggvärlden så länge, men det är ett par bloggar som jag hämtar mycket inspiration från och vars inlägg jag läser med stor glädje. Bloggdamerna själva är vänliga att besvara mina alla frågor.
Så förutom att jag förstås skickar utmärkelserna tillbaka till Emma, så ämnar jag även skicka dem vidare till Marie med bloggen "Nostalgi och romantik", Ingela med bloggen "Inspiration i vitt", Pernilla med bloggen "Huset mitt i byn" samt Maud med bloggen "Gårdsromantik".

Hoppas att det är betydligt varmare hos Er.
En som kommer att få det riktigt hett om öronen imorgon är min kära vän, tillika mina barns gudmor, Magdalena som åker till Uganda. Ett ovanligt land att åka till, det kommer att bli sååå spännande att höra om allting som hon fått uppleva, när hon åter är hemma (i kylan, men dock i hjärtevärmen) hos oss igen.
Kramar från Petra

13 kommentarer:

  1. Tack för de fina orden, vännen!! Jag sitter här, högröd i ansiktet, och då inte bara pga den isande snålblåsten från när jag, Kajsa o Frida hämtade Ellen på dagis. De små har haft...tja...torsdagslov *skratt* Usch ja, jag blir generad...

    Glöm ej nämna att Sussi gjort de fina täckena, så dina läsare inte tror att jag suttit och fått ihop de konstverken oxå, hihi. Och ja, vad ska man säga om grodan??? Hm... ;)

    Så fina ni är på dopbilden, du är verkligen vacker och prinsessan är en av de fyra sötaste töserna i världen. De andra tre får du gissa vilka de är ;)
    Vi ses imorgon!!!
    Kramar!

    SvaraRadera
  2. Å, grattis till den nydöpta lilla sessan!!
    Tack för att du ville tävla hos mig ,om min rullgardin...och tack för länkningen!!
    Önskar dig en fin fortsättning på veckan och lycka till!
    kramis

    SvaraRadera
  3. Hej vännen!
    Så underbart söt i sin dopklänning! Cornelia och Adrian är döpta i samma klänning, jag har tänkt brodera in namnen i nedersta sömmen, tänkte att det kunde vara en rolig idé att dela med sig av:). Det hade varit jättekul att ses imorgon men R smittar ännu:(.
    Kramisar

    SvaraRadera
  4. Vad bra att allt gick bra vid dopet av den underbart söta brttan, även kul att se en bild på dig...:)
    Tack för awarden den ska jag lägga ut hos mig.

    Ha en skön ( och mindre kall) helg!
    Kram Pernilla

    SvaraRadera
  5. Hej Petra,
    hittade hit via en vän till en vän till en vän...osv.
    Vilka fina bilder du har lagt upp! Och vilka underbara barn! Kloka tankar och kloka ord - det gillar jag =)
    Sköt om dig och de dina. Kram Lillan

    SvaraRadera
  6. Men så söt hon var gumman - ja grodan och räven också! ;-)

    Vilket underbart täcke hon fick - ligger många arbetstimmar bakom det.


    Så glad jag blir över de fina Awardsen - jag försöker få en till marginal i min blogg där jag tänkte lägga upp dem - men jag är ju så oteknisk!!!

    Ha det så gott!

    Kram Maud

    SvaraRadera
  7. Hejsan!
    Va glad å förvånad jag blev när jag "snubblade" över din sida. Satt och surfade runt bland inredningsbloggar, va kul! Så fint du har det här. Och du har ju en birma!! Har varit en stolt ägare till en brunmaskad birma hane (Bernard) Så otroligt vackra.Ha det bra, så syns vi säkert på öppis.

    SvaraRadera
  8. Vilket härlig dop... Ja vi bloggare slänger nog massa "grekiska" ord omkring oss *fniss* Bra att få det svart på vitt. Kul att du fick paketet. Hoppas det vart gott!
    Många kramar Sari

    SvaraRadera
  9. Kul att du ville dela med dig av din blogg åt oss! Jag har skickat länken vidare, precis som du ville. Ses vi på Konsum snart igen? *internt skämt*

    SvaraRadera
  10. Hej Petra, vilka fina dopbilder och lilla Linnea är verkligen söt, tycker som du att det är viktigt att vi lär våra barn om varför vi firar olika högtider mm. Du kan skriva beställningen i en kommentar så svara jag dig på mailen, det blir bra Petra. Idag har vi 1 grad kallt och snön vräker ned här i Vallentuna.
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  11. Hej igen Petra nu har jag lagt upp en ny blogg
    med en del av mina produkter med priser, där kan du också kolla www.fantasiahantverk.blogg.se

    SvaraRadera
  12. Hej vännen!!
    Gör gärna ett kort åt The Viking, så kul :)
    Wow, så häftigt att det funkar med målningen!!! Ska bli så spännande se resultatet sedan. Har nu jobbat hela dagen efter en alldeles för kort natt (borde ju förstått att de skulle ringa i morse eftersom jag, för ovanlighetens skull, nattsuddade till efter 00 igår...)
    Och stora lilleman som är på övernattningsäventyr!!!! :)
    Vi hörs - och syns -snart!!
    Kramar!!!

    SvaraRadera
  13. Hej
    vill bara kolla att du har fått mitt mail
    kram
    ninni

    SvaraRadera