Vårt älskade hem, långt, långt ute i skogen...

Beläget vid en sjö...

tisdag 10 februari 2009

Vinst(er), klippning, gangbang å kalas...

Jag har vunnit...
och inte bara en gång, utan två gånger!!!!!!!!!!

Först vann jag hos Malmkakan, denna vackra kökshandduk som hennes mamma har broderat. Den ska hänga på min handukshylla i köket, som jag fått av min mamma. Den har jag målat (vit, but of course) och igår var jag och Lukas ute i verksta´n och "shabbade" till den med sandpapper.
Innan målning och shabbning såg den ut så här
Dagen efter den stora vinsten kollade sambon bloggen och sade att jag fått en kommentar av hon som jag vunnit hos. Jag kollade och utbrast- "men den här är ju inte den som jag vann hos igår, jag har vunnit igen"...
Den här gången var det hos Eikkala
The, dessutom en sort jag aldrig smakat, och keramikhjärtan. Lovely!

Så glad jag har varit, jag brukar ju aldrig vinna någonting. Snacka om att få blodad tand.
Om ni tycker att det dyker upp än mer tävlingar än vad som vanligtvis brukar finnas på den högra sidan på min blogg, så förstår ni ju nu vad det beror på...
Kom ihåg att ALLA kan vara med. Det är bara att klicka på bilden för tävlingen och delta.
Mitt egna räkneverk tickar på, snabbare än jag någonsin kunnat tro. Jag vill ju gärna fira när jag når 1000 besökare, måste börja klura på något pris... Håll utkik!

Ni vet väl vad man brukar säga; otur i spel, tur i kärlek... eller tvärtom.. men jag tycker inte att det riktigt stämmer. Sambon fortsätter att skämma bort mig. I förrgår bakade han semlor för att mina jobbarkompisar skulle komma och hälsa på.
Mums, kan lova att det var riktigt smarrigt...

Och så kom då äntligen mina "gangbangers", dvs kollegor, igår. Det var så roligt att träffa dem i några timmar. Saknar fikapauserna på jobbet, dvs vår sociala samvaro, men bäst har jag det ändå här hemma, med mina gosse-ungar.
När Lukas fick höra att jobbarkompisarna skulle komma hit så blev han ängslig "nä, mami jobba, nä" sa han. .
Som vanligt så skämmer kollegorna bort mig. På jobbet är jag "lill-flickan" med allt vad det innebär- mestadels endast positiva saker. Idag hade de med sig presenter, både till mig, Lukas och Linnea.
Blommor (rosa- yes!) och choklad till mamman, de känner mig sannerligen mycket väl. Kan avslöja att jag och Lukas började nalla på chokladen tämligen omgående. Och tulpanerna är så vackra och vårlika. En leksaksförvaring till Linnea; rosa med prinsesskrona. Bättre än så blir det ju inte!
Och inte att förglömma, till den lille mannen; traktor och grävmaskin. Hans lycka var gjord!

Jag bjöd kollegorna på lunch; laxsoppa. Den är riktigt god och superenkel att göra;

potatis
laxfile
vatten, grädde samt fiskfond
massor av dill
gurkmeja för färgens skull
salt och peppar

Dukningen gjorde jag för säkerhets skull redan kvällen (hmmm...snarare natten) innan, men vet ju aldrig vad småfolket kan hitta på så att man hamnar i akut tidsnöd.
Linneduk givetvis. Ingenting annat (ja, tända ljus, men det funkar så dåligt i direkt solljus) är så stämningshöjande.
Och så är det ju roligt att se hur nervösa gästerna blir.. ... hahhaha... skojar bara. Kan berätta, om någon av kollegorna läser; att den är redan tvättad och ALLA fläckarna är ett minne blott...
En sådan vacker dag det blev. Se hur solen fullkomligt strålar in. Den till och med värmde
- hopp om livet.
Mitt "finporslin", säger man fortfarande så förresten? I min familj, ja. Min servis har min mamma samlat åt mig när jag var i ungdomens gröna dagar. Jag gillar att besticken matchar tallrikarna.
Soppterrinen. Jag älskar soppterriner (och soppor också), tyvärr är det alltför sällan som jag använder den. Jag tycker att de är det allra vackraste i en servis.

Servettringarna har jag köpt på en utförsäljning på Duka för flera år sedan. Jag använde dem nu för första gången, de har totalt haft fallit i glömska. Servetterna är från Ikea och de har faktiskt en riktig linnekänsla. Arv Bröllop tror jag att de heter.

Måndag blev en riktig höjdardag. Brukar ju sällan vara det, men mitt liv har tagit en underbar vändning sedan öppis ändrade sina öppettider till em på mådagar. Nu behöver jag inte längre ha en klump i magen söndagkväll. Ni vet, sådan där som man har när man jobbar kontorstid månd-fred.
Jag och Lukas var till frissan tillsammans. Han är så söt när han är där. Första gången han klippte sig var till hans 2-års dag. Då visste vi ju inte hur det skulle gå, men vår frissa är världens underbaraste så det var inga som helst problem.
Salongen som vi klipper oss på, heter "Stuk". Det är två störtsköna tjejer som driver den. De har inrett riktigt supertrendigt. När man går in genom dörren så glömmer man för en stund bort att man befinner sig i Överkalix. Kunde vara i vilken storstad som helst.

Elegant ställe att sitta på medans man bläddrar i frisyrtidningar och drömmer sig bort, i väntan på sin tur...
En lekhörna för barnen (eller kanske för vuxna med leksinnet kvar). Som förälder älskar jag lekhörnor, dock inte för egen del. Som affärsinnehavare tror jag att man kan tjäna massor på en sådan. Barnen håller sig lugna så att mamma (eller pappa) får gå omkring i lugn och ro... samla mer och mer...

..än att mamman (pappan) bara rusar in, grabbar tag i det som hon/han abslout måste ha och sedan tvingas springa ut igen...
Lurvig var han när vi kom, den lille mannen...

Här ser han ganska tillfreds ut. Som vanligt så bjöds han ju på en cappucino under klippningen, min lilla kaffe-kille. Det är "standard procedure" när han går till frissan.

Och hur tuff är det egentligen legalt att vara- inte ens tre år fyllda...

På Öppis tyckte de att han var jättefräsig. Han kände sig nog så också, för jag har aldrig förr sett honom "mopsa" så mycket mot de äldre tjejerna, 4-5 år gamla, som han gjorde då.

Ni kommer nog inte att tro mig, men i helgen hade vi ytterligare en jubilant i släkten. Den här gången var det barnens mormor. Lukas målade en bild som han uppvaktade med, vi andra uppvaktade med blommor och lotter.

Födelsedagsbukett.

Födelsedagstårta. Riktigt god.

Glad liten tjej på kalas.
Hennes fina klänning är en "välkommen till världen"-present från min moster samt kusin.

Tre kalas på mindre än en vecka. Några semlor däremellan. Dop på lördag.
Ni förstår vad det innebär?! Snart kommer jag inte att kunna stänga mina byxor längre...
Å andra sidan var jag ju tämligen nyligt höggravid, så allt är ju faktiskt relativt. Nu kan jag ändå använda "riktiga" byxor (inte bara "mamma-byxor") och jag kan ju fortfarande, i skrivande stund iallafall, stänga dem...
Pust... stön.....

Jag vill tacka Er alla för lämnade kommentarer; här på bloggen, via mail eller muntligt. Jag blir så himla glad när jag får höra att jag kunnat inspirera någon i det lilla (eller stora).

Avslutningsvis;
"en väldigt liten katt kan fösa en väldigt storväxt kvinna mot kanten på hennes säng. Och, om så krävs, över den"...

Jag kan sannerligen skriva under på detta!

Kramar från Petra


6 kommentarer:

  1. Vilken snygging det fanns under "lurvet"!
    Cool frisyr!
    Jag måste också boka en tid... =)
    Dom är så duktiga o trevliga!

    SvaraRadera
  2. Hon är vacker er Bianca.
    Och gammal.
    Mina föräldrar hade en vanlig bondis som blev 13 år Hon blev plötsligt otroligt elak och betedde sig väldigt konstigt, då tog de henne till veterinären och fick beskedet att hon hade långt framskriden canser i magen.
    Men 13 år fick de ha henne i alla fall och hon var hur go som helst.
    Visst ja, jag skulle ju önska dig lycka till i min tävling åxå.
    Kram från Liz i Malmberget :)

    SvaraRadera
  3. Så mycket gott du proppat idig - tur du kan skulla på graviditeten! ;-)

    Vilken trendig frisörsalong ni har där i Bränna - han blev ju en riktig cooling!

    Så vackert porslin - håller med - terriner är väl för underbara.

    Jag glömde ju berätta att tyvärr hade de inte kvar några lampkjolar på miljögården - jag skall leta i helgen när vi far till Alvik - borde ju vara minst 2 gömda någonstans.

    Kram Maud

    SvaraRadera
  4. Hej vännen, tack för alla tipsen!

    Men guuud så stor Lukas blivit, helt otroligt.

    Ha en underbar helg!

    kram

    SvaraRadera
  5. Men duuuu tack vad du är gullig , jag blir jätteglad vad snäll du är. Kul, för då har ju jag åxå hittat en ny vän :-)
    Grattis till vinsterna, oj så kul och dessutom vinna två på raken! köp en lott idag åxå du verkar ju vara inne i ett flow nu,hihi.
    Såg att du bor i norrbotten, det är så härligt med skogen och tystnaden där..har släkt i Gällivare så där var jag mycket som liten...

    Ha en skön helg och en stor varm kram till dig:-)
    M

    SvaraRadera
  6. Ohh här har det verkligen kalasat ser jag...Roligt! Hoppas dopet går bra för er alla.

    Tack för din goa kommentar hos mig...blir sååå GLAD. Jag älskar min tapet iköket och många har frågat om den..., men tyvärr så hat tjag ingen aning vad det är för märke har ingen aning om det går att få tag på nu. Jag köpte den för typ 6 år sen, en rulle för halva priset på Jowa i Piteå.
    Min egentillverkade spegel gjorde jag av en gammal spegel från en spegelvägg och list av bröstlisten till boasering. samt satte dit ett "krön" som jag har köpt på Panduro.
    Kul att du gillar den.

    Ha en bra helg
    Kram Pernilla

    SvaraRadera