Vårt älskade hem, långt, långt ute i skogen...

Beläget vid en sjö...

torsdag 19 mars 2009

Ett endaste flängande...

Att flänga runt, ja det gör vi ju ibland. Jag är egentligen en riktig hemmalirare, borta bra men hemma bäst är mitt motto. Älskar att planera resor (och resa också förstås), men det allra bästa är när jag åter får komma hem till mitt lilla krypin och stänga igen dörren.

Jag minns fortfarande hur det var, att åka iväg över helgen och sedan komma hem med bara en liten väska.
Så är det inte längre. Inte alls.

Nu ska det packas till tusan -kläder, leksaker, mediciner, vitaminer, barnvagn etc etc och sedan ska det förstås packas upp igen, samtidigt som två barn påkallar ens uppmärksamhet.
Så här såg det ut i vår hall en kväll när vi kom hem från Luleå.

Senaste veckan har vi flängt ovanligt mycket.

.
Till farmor och farfar i residentstaden,
Husmusen lika glad som vanligt...

Öppis vid några tillfällen,
och där har den lillemannen nu gått och blivit förälskad i en lite äldre flicka. Han springer efter henne stor del av tiden. Hemma ringer han till henne varje dag, från sin leksakstelefon...

Hur gulligt som helst, men det förefaller dock som att denna förälskelse inte är helt besvarad... även om hon oftast skrattar när han jagar henne...
Själv kan jag ju inte riktigt fatta hur någon kan motstå honom...

Födelsedagsfirande
hos farbror Mats har vi varit på .


Och den tårtan, mmmmm, hur ljuvlig som helst. Brännvalls cafe kan sannerligen!
Maräng med någon slags kolasås, bananer och grädde, täckt med en massa chokladgodis...


Jag gillar svågerns kök, har haft ett litet finger med när han inredde. Vi åkte till Ikea en dag i januari förra året, Mats skulle shoppa järnet och jag skulle vara smakråd. Jag var riktigt imponerad; han bestämde sig för sak efter sak, och snabbt gick det. Inget velande där inte, dvs inte alls som jag...

Denna veckas slutliga flängande blev till mormor och morfar. Också det ute i skogen.

Ett av alla deras hus, de har tre stycken som de sköter om.
Ja, det är ingen som fattar hur de orkar.
Detta är min mors barndomshem och där har jag spenderat alla mina barndomssomrar tillsammans med mina morföräldrar, Agnes och Edvin. Underbara minnen som jag idag är så tacksam för.


Här står min säng. Jag var tvungen att byta med mina föräldrar eftersom denna, min favorit, inte rymdes i vårt sovrum på grund av ett alldeles för lågt tak. I sommar får den förhoppningsvis flytta hem igen när vår nya utbyggnad står färdig.

Å husets hjärta, köket. Här har mina föräldrar under veckan roat sig med att sätta lister på alla köksluckor samt måla dem. Linoleummattan från golvet är äntligen borta och under den döljde sig ett vackert trägolv. Nu ska det slipas inom kort och sedan såpskuras så att det blir vitt och därmed ännu vackrare.

Även här tvingas Lukas till arbete. Motorsågen har han tagit med hemifrån och det var ju tur.

Morfar har dock lärt honom vikten av att ta "fem minuter", dvs liten paus och det låter vi honom faktiskt göra... lite då och då...

Långpromenad i det vackra vädret har det också blivit. Hela konkarongen har vi gått efter skoterspår, det var hur ljuvligt som helst.

Även när jag inte rent fysiskt har flängt runt så har jag gjort det här på nätet. Jag har blivit introducerad för Tradera
(Tack, tack, tack Eva-Maj säger jag. Aj, aj, aj Eva-Maj säger nog kära sambon).
Det är en helt fantastisk bekantskap. Vilka grejer.
Jag började med att checka av lite shabby chic-grejer och nu har jag gått över till barnkläder. Massor av saker är på väg hem till oss i skogen i skrivande stund, vilken underbar känsla... hahahah... (förefaller alltså att lantbrevbäraren även fortsättningsvis kommer att få dra sitt strå till stacken)

En rosa adidaströja till gumman är på väg, 4 kr kostade den. Likaså en hel del annat smått och gott, i rosa/röda toner.

Vid den första auktionen som vi deltog i, blev vi fjorton stycken småbilar rikare (från filmen "Cars"- Lukas favorit för närvarande).
En hel del annat smått, gott och "blått" är förstås också på väg.

Och de stunder som jag inte har flängt omkring, har jag bland annat ställt iordning min lilla skrivbordshörna i hallen. Stolen hade ju ett lager färg på sig vid mitt förra inlägg. Nu är den klar.

Jag älskar min stol. Har en till, men den är fortfarande brun (jag och målarburken lär väl komma till den också så småningom)

Ser ni lejontassarna högst upp?

Och så lejonhuvudet... Grrr...
Stolsitsen är jag inte nöjd med så jag kommer inom kort att skaffa en volangkjol (Tradera perhaps) .

Så här såg alltså skrivbordshörnan ut ante vit färg.



Och apres...
Jag är nöjd!


Och tack alla Ni snälla som vill vara med i min utlottning. Det är så roligt, jag får en fantastisk möjlighet att upptäcka en massa nya bloggar och bloggare. Jag kommer att besöka Er alla, om så bara för att säga Hej.

Jag vet ju inte hur många av Er som tittar på "Mia och Klara" på kanal 1, jag såg säsongens sista avsnitt ikväll och jag lärde mig att "det är inom åldringsvården det händer." Det huset, med det köket- love it!

Imorgon åker jag hem till min skog igen. Då kommer jag att vilja vara hemma LÄNGE!


Var rädda om Er, ses snart igen hoppas jag!
Stor KRAM från Petra

11 kommentarer:

  1. Hej vännen, hoppas du har fått komma hem till din vrå igen! :-)

    SvaraRadera
  2. Oh, vad mycket fina bilder du visar. Morfar och Lukas så fint, kärlek! Min son var alltid med morfar när han var liten och tänk vad han lärt sig och min dotter www.liljansvilja.blogg.se var med mormor. Nu finns varken mormor eller morfar kvar här på jorden, vi saknar dom som bara den. Därför njuter jag när jag läser och följer din blogg.
    Ta hand om varandra, vi har varandra bara till låns. Kramar Lotta

    SvaraRadera
  3. Tradera är kul!
    Om inte annat när man bor som vi gör... behöver man ett tex. måttband ja, då är det bara att logga in på Tradera o leta där! I regel finns väl allt man tänkas kan behöva! =D
    Otroligt vad mycket olika grejer som säljs!
    Men, en hel del "minor" också!

    Ha det gott... kanske vi syns på Öppis, onsdag! Idag blir det en skidtur på älven!

    SvaraRadera
  4. Hej Petra min vän!

    Jag måste verkligen säga att din blogg är jättefin, fina bilder och du skriver sååååååååå bra. Jag är inne lite då och då och läser om dig och din familj. Eftersom vi inte träffas så ofta just nu så är det kul att följa dig via din blogg. Ser fram emot att du snart är åter till oss på jobbet.
    Kram från Maria

    SvaraRadera
  5. Vilka härliga känningar din lilla tös har. Jag använde massor av klänningar som jag och min storasyster haft när vi var små på min dotter när hon var liten. Helt underbart fina kläder knappt använda.
    Ha det bäst!
    Kram Lillan

    SvaraRadera
  6. Klänningar ska det vara =) // Lillan igen

    SvaraRadera
  7. Halloj därborta! Nog stämmer det bra det där med "borta bra" osv. Härliga bilder du visar! känner precis igen känslan när man kommer "hem" till sitt barndomshem...det är nåt visst med det ;) Jag hör nog till den lilla skara som inte har provat Tradera ännu, men det kanske händer, vem vet? inte för att jag har nån brist på grejer direkt ;)
    Ha en bra dag!
    Kram Maria

    SvaraRadera
  8. Vi väntar med spänning och hoppas att vi vinner dina priser!!! Kolla om vi har något du vill vinna av oss??? Kör försiktigt genom skogarna när du flänger, det finns väl inga viltstängsel där...än./Yvonne

    SvaraRadera
  9. Hejsan!
    Tack för titten hos mej o dina fina ord!
    Vilka fina bilder på barnen! Sonens kärlek kanske bara spelar svårfångad- för som du sa, hur kan hon motstå honom:)
    Din stol var verkligen vacker o jag förstår att du längtar att få tillbaka sängen.
    Ha det så bra! Kram Cilla

    SvaraRadera
  10. Tack för dina rara kommentarer,helt otroligt vilka fina bilder du visar på din blogg..jag måste nog fota lite mer :D nu missade jag din fina tävling eller kanske är det inte försent än? isåfall är jag gärna med på ett litet hörn.Hann inte skriva så mycket om semestern men den var toppen..nästan för bra..så det var svårt att komma igång igen :D /Anne

    SvaraRadera
  11. Hej! Tack för kommentar på min sida. Vilka härliga och fina bilder du visar. Vår tågbana har tyvärr åkt ned i flyttlådor, nu ska vi fixa till ett arbetsrum, med ljusa färger o bra förvaring. Ha en skön lördag/Eva

    SvaraRadera