Vårt älskade hem, långt, långt ute i skogen...

Beläget vid en sjö...

fredag 13 mars 2009

Utlottning, målning och lite barnarbete...



Idag ämnar jag ha min allra första bloggutlottning.
Anledningen till detta är därför att jag vill fira att jag fått så många nya vänner här i bloggvärlden som lämnar så gulliga kommentarer och inspirerar mig så mycket.
Ni ger mig hur mycket kraft och energi som helst! Tack!

Jag tycker ju också att bloggutlottningar är så himla roliga och så vill jag göra vad jag kan för att brevbärarna ska ha fullt upp :-)

Det som jag lottar ut idag är en ljuvlig vit ljuspåse.
Den är sydd (av Ninni med bloggen
http://mormorelsie.blogspot.com) i linnetyg med spets runt om och den är dekorerad med en madonna från Jeanne dÀrc. I den placerar man en burk med ett värmeljus i och VOILA... bondromatik!
Till den följer även två stycken ljus inslagna i gammalt bibelpapper, dekorerade med ett kors. Dessa kan man ha som dekoration, eller helt enkelt bränna upp, om man så önskar.
Slutligen så vill jag dela med mig av den ljuvliga lilla kattboken, ni vet, den som jag hämtar mina kattcitat ifrån. För oss kattälskare är den underbar att sitta och bläddra i, nicka och le instämmande.



Alla kan delta. Skriv en kommentar under detta inlägg om att du vill vara med och du har en lott. Länka från din blogg, använd gärna bilden här ovan, och du har två. Skriv i kommentaren om du har länkat. Om du som deltager inte har någon blogg, glöm då inte att skriva din e-mailadress!
Jag skulle också vilja att Du skriver något om vad som är bondromantik för Dig. Bara nåt kort, behöver inte vara nåt märkvärdigt alls!

Tävlingen pågår till fredagen den 27 mars kl 12 och vinnaren utses genom lottning.
Stort lycka till!


Det är med stor glädje som jag sett att vår lantbrevbärare fortfarande är fit for fight, förra veckan till trots!

Igår kom hon med ytterligare en vinst. Denna gång en jättefin bräda från Irmas Uthus (http://irmasuthus.blogspot.com). Såååå glad blev jag när den kom. Tusen tack, Irene, den kommer sannerligen att pryda sin plats!

Vi roade oss kungligt igår, jag och kidsen. Först på Öppis. Några mycket behagliga timmar där. Husmusen var självlysande och mycket glad, i en klänning som jag själv bar 1974.

Den lillemannen skötte sig också fin-fint, lekte på bra med de andra smågrabbarna. Det är bara på slutet, när han börjar bli trött, som han kan bli nog så "kärvänlig" mot andra barn, särskilt då tjejer. De uppskattar inte alltid att han kommer SÅ nära.

Efter Öppis åkte vi till bästistjejen, Afrika-resenären. Så skönt att se att hon var välbehållen, så gott fika hon bjöd på, sådana historier hon berättade och så blek jag kände mig... hahaha!

Dagens tredje stopp blev hos andra bästistjejen, superscrapparen, och hennes tre tjejer.
Lukas kallar dem för småflickorna. (Den minsta saknas dock på bilden som togs i höstas nångång). Så mysigt att babbla på och bara vara.

Och jag har fortfarande konstant vit färg på händerna. Det som blivit gjort sedan sist är köksväggar, har några stycken utan tapet. De har jag inte målat sedan jag flyttat in på Nöystugården så gissa om det behövdes. Nu är de hur fräscha som helst. ÄNTLIGEN är alltså köket färdigt.
Eller vänta nu, köksluckorna ska jag ju måla om... men det tänker jag inte göra förrän till sommaren när jag kan stå ute i den ljuva sommarvärmen och slipa.

Sambon sa igår att han tycker att jag ska registrera en målarfirma. M
en sen kom han ju på att det är ju ingen ide, jag hinner ändå inte ta några uppdrag för jag har ju FULLT UPP här hemma.... Och dessutom är jag så tillfreds med att vara en icke-arbetande, hemmaskrotande kvinna och mamma... och jag känner en till som är lika tillfreds! Hej på dig, C!
Och förresten; vad är det att måla när man har sådan här hjälp?! Hysch... berätta inte (speciellt inte för någon på soc) om allt detta barnarbete som uppvisas här på bloggen. Ni som följt med har ju även sett bilder på honom när han städar och snickrar...
Min kära farmor Jenny, avliden sedan många år tillbaka, alltså den riktiga husfrun här på gården, brukade säga "den som inte arbetar skall heller inte äta"...
och vad kan jag säga, det lever väl kvar innanför väggarna...

Det var i förrgår som han började leka att han målade. Jag hade precis gjort klart ett skrivbord. Jessus tänkte jag då. Han var så söt och gjorde allt rätt, hade en "målarburk" med sig som han duttade pensel i. Så gick han då och då in i skafferiet och köpte ny färg... och kom då ut med en annan burk... hahah, gullunge!
Kan berätta att nu när vi städar rummet innan han ska gå sova, hittar vi övergivna "målarburkar" överallt. Han har nog inte lärt sig det där med återvinning än...

Skrivbordet hittade jag i ett uthus i somras. Vi kapade av det lite , tog bort de bakre benen för att det skulle rymmas, elementet till trots, och skruvade fast det i väggen. Då ville jag inte måla det, sambon trodde att jag skämtade.

Men nu målar jag ju då, som bekant, allt jag kommer över, så idag ser det ut så här.

Detta är dagens måleriprojekt. Här står stolen på tork efter det första lagret förg. Det hann bli ett till innan kidsen somnade och jag hamnade vid datorn. Många undrar hur jag hinner med. Hmmm, ja, det var ju då det där med barnarbete... Nej, men jag tycker att det går utmärkt att göra det mesta tillsammans med barnen (Obs, gäller endast vissa dagar...); gumman ligger på golvet och sprattlar i sitt gym och är nöjd, lilleman är ju med och "målar", samtidigt söker vi träna på Öppis-sånger :-)
Så har ju barnen också en hjälpsam mormor när pappan jobbar.

Men kolla då vad jag hittade ikväll när jag gick på kattjakt. Jag har plockat fram en kartong för att samla kläderna som gumman växer ur och där gockade ett katthuvud upp. Ni kan ju tänka vilket skick som de kläderna är i nu. Synd att de inte alla är vita... (för det som man inte ser, det finns ju heller inte...)

Veckans citat ur kattboken lyder;

"Finn dig i ditt öde, du kan ha antingen katt eller möbler"

Jag kan nämna att jag är oerhört tacksam för att min soffa är vit (vit katt+ vit soffa = katthår syns inte) och det rådet vill jag ge till alla kattägare som letar soffa;
låt kattens färg få fälla avgörandet!

Om någon orkat läsa ändå hit, så säger jag TACK för ikväll!
Stor KRAM från Petra och Bianca (hon ligger här bredvid och spinner ljuvligt)

58 kommentarer:

  1. Hehe! Här i huset lekte barnen med sopborsten nu på morron! Pappan sa till sonen: "Ajaj! Lek inte med den, när du blir större kommer du att inse vilket farligt redskap det är!" ;-)
    Kram o ha det gott!

    SvaraRadera
  2. Klart jag vill vara med i utlottningen, speciellt kattboken föll mig på läppen... ;)

    Ytterligare ett gott råd: om man skaffar flera katter, se till att ha samma färg på dem. Just nu matchar ingen av mina katter varann, utan de kläder som klarar hår från den ena, drabbas av hår från en annan.

    SvaraRadera
  3. Hahaha, men du skulle garanterat ha en storkund i dig själv, på målarfirman!!! Och det är ju mycket roligare att måla åt sig själv ;) (eller måla går väl an, men förarbetet.....:/)
    Fint blir det då till tusen, men jag förstår fortfarande inte hur du hinner. Och just denna dammande slipning, med kids springande i dammet (för, som sagt, målningen går väl an). Ser framför mig hur det skulle se ut om jag provade slipa, med sandpapper i ena handen och fruktlösa försök att hålla bort kidsen med andra *my god!*
    You´re like...Superwoman!

    Så trevligt att få se Lejonprinsessan, det är inte ofta, nej. Och NU förstår vi alltså varför du gillar just det vita *lol*

    Tack för besök igår, men usch vad tiden rann iväg. Ja, jag hälsar gärna på ikväll, ska bara 1.kolla in lite hur sjuklingarna fortsätter att må :( och 2.meddela sambon
    Rings!! (Hm...har nog redan hörts då du läser detta)
    Kramar!!!

    SvaraRadera
  4. Hej Petra, går in och kollar din blogg varje dag älskar att läsa dina inlägg, du är så bra på att återge vardagen/livet. Självklart vill jag var med i utlottnigen. Det är bra att du fixar jobb åt lantbrevbäraren, så hon får ha jobbet kvar och inte blir uppsagd p g a arbetsbrist. Krama om dina sötgrodor från mig.
    Kram lotta

    SvaraRadera
  5. Hihi!

    Småtjejerna! han är verkligen kaxig lillgubben.
    Kommer att bli världens charmör.

    Lillgumman såg verkligen strålande ut - nästan så man blir sugen på sn.

    Hade prinsessan med prns i butiken idag och han var också ett sånt där charmtroll...men maken tycker det räcler som det är. :-)

    Jag har länkat till din fina tävling och håller tummarna.

    Kram Maud

    SvaraRadera
  6. Va kul det är att komma hit och läsa och se vad som händer hos er. Barnarbete ja, det nyttjar vi förtillfället för fullt hos oss..*ler*, just nu håller vi på att riva tapeten nere i hallen, barnen å pappan river för fullt. Själv har jag suttit och tryckt i mig chokladbollar...men klart jag också ska dra mitt strå till stacken...snart ;0)

    SvaraRadera
  7. Hej Petra, så söta dina barn är och katten förståss. Jag vill gärna vara med i din fina tävlig och länkar dig med bild.
    Ditt bord är så fint och stolen är underbar.
    Du undrade över min franska tvättstuga, den har jag inte visat ännu men det kommer väl så småningom det med. Har endast fotat den för boken.
    Kramar till dig/Ingela.

    SvaraRadera
  8. Hej!
    Jag är också med och länkar såklart!
    Vilket underbart och långt och kreativt inlägg annars! Härliga saker och härliga barn!

    Kram,Lotta

    SvaraRadera
  9. Hej Petra! Jag kikar in lite då och då hos dig, länkas från Emmas sida :-) Vad du är duktig och ni har det verkligen jättefint hemma! Jag gör precis som du, målar och skrapar. Fast ibland så bränner jag också, till sambons stora förtret ;-) Men det blir ju så fint resultat och precis som man vill ha det! Å katten sen, vilken skönhet (även fast min katt är snäppet sötare *tsss*)
    Jag vill naturligtvis vara med i din utlottning. Jag har förnärvarande anv.namn och lösen på min blogg, men om du vill kan du få det av Emma :-)
    Ha en trevlig helg! // Eva R

    SvaraRadera
  10. jag vill gärna vara med i din fina utlottning och så fina barn ni har och katten ej att förglömma
    hälsningar svärmor

    SvaraRadera
  11. Hjärtligt tack för din 1-års hälsning...
    Barn är verkligen ljuvliga =)
    Önskar dig en härlig Söndag!
    //Siv

    SvaraRadera
  12. Hej
    så roligt med utlottning,angående dukan så bestämmer du mått o text,så hör jag av mig om priset på den,har kanske inte tid nu på två veckor men sen går det bra,har så mycket att göra med valpförsäljning o annat just nu.
    en hör av dig du så ordnar vi det sen.
    kram på dig
    ninni

    SvaraRadera
  13. Jag vill vara med i din utlottning. Bondromantik för mig är spetsar, ljus, silversaker, vitmålade trämöbler. Det får gärna finnas någon romantisk knorr på det hela. En ros? Vi ska också ha en tävling vilken dag som helst./Yvonne

    SvaraRadera
  14. Jag glömde skriva...självklart har jag nlänkat!/Yvonne

    SvaraRadera
  15. Du får ta med barnen och komma hit och måla oxå :)
    Vill gärna vara med i din tävling och länkar.

    Kram Mari i Marieholm

    SvaraRadera
  16. Hei!

    Vil gjerne være med i tavlingen!
    Linker å til min side med bilde..

    Bonderomantik er; markblomster, røde små torp, kuer, forelskelse:)

    Klem Malin

    SvaraRadera
  17. Er en tavling hos meg, om du vil kikke innom:)

    Malin

    SvaraRadera
  18. Hei:)
    Kjempefin utloddning du har:) Dette vil jeg gjerne være med på å vinne:)Krysser fingrene og håper jeg blir den heldige vinner:)

    Klem Rachel:)
    rachel-km@hotmail.com

    SvaraRadera
  19. He! Jag vill jättegärna vara med o tävla o länkar självklart. Ha en trevlig söndags kväll/Eva

    SvaraRadera
  20. Vilken kul tävling. För mig är bondromantik en känsla av ständig sommar.

    Har länkat i min tävlingsblogg:

    http://evamar.blogg.se/2009/march/ljuspase-bok-ljus-27-mars.html

    SvaraRadera
  21. Hej!
    Jag vill gärna vara och tävla om så fina vinster!
    Bondromantik - ja; vit, litet nött inredning, spetsar, kandelabrar med stearingljus och nötta golvplank, det sammanfattar väl vad bondromantik är för mig.

    Kram,
    Lena

    SvaraRadera
  22. jag skulle vilja vara med i tävlingen. sååå fina saker och kattboken värkar ju underbar!! är riktig kattälskare och ska snart starta jourhem här hemma.

    bondromantik för mig är naturligafärger och material och ett naturligt lugn!

    har länkat här:
    http://tavlingstipsarna.blogg.se/2009/march/ljuspase-ljus-bok.html

    mail: linda.hallstensson@hotmail.com

    SvaraRadera
  23. Hej!
    Jag vill gärna vara med i utlottningen! :)
    Bondromantik för mig är bl.a. gamla, vackra saker (sånna som väcker minnen), blommor, spets, naturlighet ++
    MrsH

    SvaraRadera
  24. Bondromantik för mig är sommar, vitt, blommor och spets!
    Har länkat hit från min blogg så två lotter till mig :-)
    Å förresten, fin blogg du har! Och det va jätte fina priser som jag verkligen hoppas ska hamna hemma hos mig!
    // Nina

    SvaraRadera
  25. Ooohhhh, en så sööt kisse du har!!
    Bedårande!

    Tävlar gärna hos dig!!
    Länkar gör jag oxå!!

    Bondromantik...jaa...
    En stor bukett sommarblommmor, prästkragar, hundkex,smörblommor mfl... i en gammal vattenkanna eller skruttig hink!
    Det är bonnromantik för mig, varhelst den står!

    Ha en go vecka!
    Kram! Iréne

    SvaraRadera
  26. Mysigt att hitta till en ny blogg som man gillar och så är där tävling också. Den där katt boken skulle nog vår katt Tippx gilla. Håller tummen att den hamnar i vår brevlåda :=) Länkar
    Kramiz//kullervilla

    SvaraRadera
  27. Återigen sitter jag förstummad över allt du hinner med å sen vilket resultat det blir! Wow!
    Jag är gärna med på din utlottning men någon blogg har jag ännu inte så jag kan tyvärr inte länka. Kanske den kommer någon gång...bloggen alltså =)
    Ha en alldeles underbar dag. Kram Lillan
    ps. är skitdålig på det här med vart jag ska skriva in mailadress. Men om jag mot förmodan skulle vinna så kanske vi får tag i varandra i alla fall.

    SvaraRadera
  28. Oj vilken underbar sida du har. Självklart vill jag ta en lott här inne och länkar från min vanliga sida www.lottaslillakrypin.com
    Jag vill även vara med och säga ett par ord om bondromantiken. Min upplevelse är att ute på landet där jobbas det fysiskt hårt... inte med nån data eller annat sittandes jobb. Man uppskattar mera tiden som man har utanför sina sysslor och uppskattar omgivningen på ett annat sätt. Man vet att om man förlorar sin älskade så är det inte bara att gå på krogen och hitta en annan. De som jag har mött på som lever på landet är mera kärvänliga och där sprakar kärlek i alla rum.
    En sa till mig man är för trött för att bråka då man har jobbat hårt hela dagen ute på en åker eller i skogen så man får uppskatta det fina som finns om texempel - det står mat på bordet... det är kärlek
    Vi andra tar det bara förgivet

    SvaraRadera
  29. Hallå där! Klart jag är med i din tävling och länkar också så klart! Bondromantik för mig är...Spetsgardiner, pelargoner, nyslaget hö, rutiga kökshanddukar, bullar, kokkaffe och "storstövlar" på bron.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  30. Blommor, zink ,spets och trasmattor är bondromantik för mig.
    är med och tävlar och hoppas på turen...
    gustafssson.57@hotmail.com

    SvaraRadera
  31. Hej, klart jag vill vara med i din utlottning, jag allt som har med vinster att göra. Hoppas på tur!
    Kram mamma

    SvaraRadera
  32. Hejsan!
    Vill gärna vara med i din utlottning, och om jag vann, vet jag definitivt vem som vill ha kattboken - min 7 åriga son, hans katt Gustaf hittar på hyss hela tiden. Lite finns i bloggen under kategori djurena.

    Bondromantik för mig är:
    Vitt, silver, spets, trasmattor, ljus

    Länkar från bloggen

    SvaraRadera
  33. Så fina saker du lottar ut och självklart vill jag vara med på den och naturligtvis så länkar jag till dig hos mig.

    Jag har ingen webshop ännu men den är på G snart!
    Jag skickar ändå varor runt hela Sverige, så om du ser något du vill köpa så är det bara att "hojta" till.

    Kram Pernilla

    SvaraRadera
  34. Så du ska ha en utlottning! Så kul! Jag vill också vara med! (Marie 5 år)
    Bondromantik, jaa vad är det för mig?
    Sommar, rosor, det står still i huvudet... men jag bara vet att jag älskar det!
    Kram
    Marie

    SvaraRadera
  35. Hej Snygging!
    Oj så många spännande kommentarer du har fått, en del är ju till och med från andra länder. Din blogg är med andra ord internationell.
    Idag har jag varit i Vimmerby och gjort en intervju, det var mycket inspirerande så nu är jag laddad att renskriva imorgon.
    Kram Magdalena

    SvaraRadera
  36. Oj vad spännande ,,det är första gg jag är med på en utlottning ...
    Ska försöka /lyckas med att länka dig ,,jättefina bilder .
    Speciellt intresserad av ljuslyktan i tyg,,jättenygg,,har aldrig sett en sådan förut vad fiffigt!

    Bondromantik är filmen ,,Emil i Lönnebergas självaste IDA som är så kär i sin Alfred ,och vacker miljö med sommar ,djur,skitigabarn,och sopp skålar(vackra)sådana!Kan känna doften av sommar bara jag tänker på det ..
    Bond romantik är alltså Ida och Alfred nykära och blyga !.
    Kram Jenny

    SvaraRadera
  37. Jippie det funkade la dig även i mina favoriter då jag tänker återkomma!
    Välkommen in till mig och min blogg samt hemsida..Kram Jenny

    SvaraRadera
  38. Jag har länkat i min tävlingsblogg

    http://molnboanna.blogg.se/2009/march/ljuspase-ljus-och-kattbok.html

    info@annakarlsson.se

    SvaraRadera
  39. Jag är med och har länkat på www.metrobloggen.se/bravinster

    SvaraRadera
  40. Jag vill verkligen vara med och tävla! Perfekt morsdagspresent, för morsan älskar såna där saker!

    SvaraRadera
  41. OH OH
    jag vill verkligen vara med!

    Är messt intresserad av kattboken. Och det är mina två katttjejer här hemma med tror jag. :P

    SvaraRadera
  42. Är gärna med i utlottningen. Bondromantik = vitt, beige, lite slitet, spets, blommor mm.

    Anne

    abackman66 at hotmail punkt com

    SvaraRadera
  43. Åh, vad kul med tävling!
    Jag vill gärna vara med!

    anonitota@comhem.se

    SvaraRadera
  44. Såklart att man vill vara med. Har själv gjort ljuspaket, men det blir inte samma sak som när någon annan gör dem och ljuspåsen är jättefin med!!! Har länkat på min blogg och svaret på vad som är bondromantik för mig svarar jag: ett nött klaffbord i köket!!! Ha en underbar dag! Kram Terese

    SvaraRadera
  45. Åhh vilka fina vinster, vill gärna vara med i utlottningen. Länkar med bild från min blogg.

    Bondromantik för mig är pärlspont, gamla lakarn och spetsar.

    Ha en bra dag, kram Marie

    SvaraRadera
  46. Jag är gärna med i din utlottning. Länkar hos mig.

    Bondromantik? hm.....trägolv, trasmattor, porlinskannor....och säkert mycket mer, men det var det första jag kom att tänka på :)

    kram

    SvaraRadera
  47. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  48. Hej Petra!

    Nu skall du inte tro att jag försöker tjuva mig en extra lot men Jeanne d´Arcs magasin nr 2 har precis kommit hem - hör av dig om du häämtar eller om jag skall skicka?

    Har jag berättat att jag öppnat "riktig" webbutik?

    www.gardsromantik.se

    Kram Maud

    SvaraRadera
  49. Hejsan...

    Jag är med också på ett hörn i din tävling. Jag har även länkat till din tävling.

    Mvh Ann

    SvaraRadera
  50. Hejsan!
    Jag vill gärna vara med i utlottningen av den vackra ljuspåsen.
    Jag länkar såklart.

    Mvh
    Rosita

    SvaraRadera
  51. Hej!
    Jag vill vara med och tävla såklart!
    Länkar från min blogg också.

    Bondromantik... jaa t.ex manglade lakan med handgjord spets o monogram, sprakande vedspis i ett riktigt lantkök, vita lite nötta möbler med kurvor... allt möjligt vackert!
    Kram Cilla

    SvaraRadera
  52. Hej!
    Klart jag är med i utlottning även om jag aldrig har tur.
    Bondromantik för mig är trevliga gamla brukssaker, prydnadssaker och möbler, kanske hemvirkade spetsar, gamla fina broderade lakan och dukar. Gamla porslinskannor och servicer,gamla plåtburkar och så mycket mer.
    alla minnen man har från sin barndom på 50-talet faller väl också in under bondromantiken-alla lekar, leksaker och kläder etc.

    SvaraRadera
  53. Jag vill gärna vara med och tävla:)
    Dessutom passar jag på att sno en extra chans att vinna för jag länkar från min blogg!

    SvaraRadera
  54. Jag är gärna med i din tävling, men jag fick lixom tänka till för ordet bondromantik är nytt för mig.
    Så min syn på bondromantik är...
    Kolla in din länk så ser du vad jag menar, du har den här;
    http://chiclady.blogg.se/2009/march/-noystugarden-har-en-utlottning-a-la-bondrom.html
    Kram från Liz i Malmberget.

    SvaraRadera
  55. Vill gärna var med i din utlottning. Bondromantik är för mig pelargonier,en kopp kaffe med ett kakfat i syrenbersån och härliga gamla hemvirkade spetsar. Jag länkar också.
    Ha det så gott! /Märta

    SvaraRadera
  56. Tack för de fina orden. Ja det är tur att det finns Webb butiker :-)... Min lilla hund mår bra nu.. Tog en härlig skogspromenad i dag, när det är så underbart väder..

    Kram Ann

    SvaraRadera
  57. Vilken fin hemsida du har skapat, Petra. Verkligen smakfullt upplagd. Och alla bilderna på utsökta föremål skulle platsa i vilket heminredningsmagazin som helst. Vilka praktstolar. Är de gamla eller nytillverkade? Och så fick jag se lilla Linnea för första gången! Vet du om att din fasters, Sigrid, älsklingsblomma var just linnea, som fått sitt namn efter blomsterkonungen Carl von Linné. Här i Uppland är det full vår nu. Äntligen! All snö är väck och primören snödroppe har redan vissnat. Vi hörs!
    Ola

    SvaraRadera