Vårt älskade hem, långt, långt ute i skogen...

Beläget vid en sjö...

fredag 6 mars 2009

Vår lantbrevbärare är utnämnd till veckans favorit...


När man, som vi, bor i skogen är brevbäraren ett välkommet avbrott i vardagen. Vissa dagar är det till och med så att postbilen är den enda bil vi ser på hela dagen.

Vår lantbrevbärare är super. Så många gånger har hon hjälpt till med att bevaka paketleveranser som jag tjorvat till. Hon har levererat paket till mitt jobb för att jag ska få grejer snabbare etc.
Det är en kvinna i sina bästa år som "kör så att det ryker", sommar som vinter. Vår "granne" (som bor en kilometer bort, kan man kallas för granne då?!) bor där den allmänna vägen slutar. Han har upplyst henne om att en skogsbilväg tar vid, om det skulle vara så att hon inte hinner få stopp på postbilen i tid...
Denna vecka har hon överträffat sig själv; hon har kommit med den ena leveransen efter den andra.
Och jag... jag har varit glad som ett litet barn på julafton.

Det började i måndags. Då kom hon med ett paket från Ninni med bloggen http://mormorelsie.blogspot.com/. Jättefina ljuspåsar och en lampkjol. Som bonus skickade Ninni med ett jättefint kors. Jag är såå nöjd!

I tisdags levererade hon ett paket från Lotta med bloggen http://fantasiahantverk.blogg.se
Helt underbara grytlappar, jag har aldrig sett sådana vackra förut, samt ett levendelhjärta. Ni kan tänka vilken väldoft som mötte mig när jag öppnade försändelsen.
Lotta skickade också med en bonus, ett gipshjärta som hon skrivit kärlek på.
Ser ni bilden på lavendelhjärtat? Gosseungarna själva.

Men det tar ju inte slut där. Nej, minsann...

Med postbilen på onsdagen kom en tävlingsvinst från Harriet med bloggen http://nostalgiaochkuriosa.blogspot.com/. Tre stycken jättefina änglar i fil de fer från ib Laursen. På det vackra kortet hade Harriet skrivit en hälsning.

Fortfarande inte slut därför att på torsdagen kom en annan tävlingsvinst, den från Cecilia med bloggen http://www.malmkakan.blogspot.com/. Vilken vacker kökshandduk, med ett P broderat. Även Cecilia skickade med en bonus; ett jättefint hjärta. Så glad jag blev!

Idag då ...hmmmm..... nej, idag var det bara räkningar och de får ju sambon ta hand om, det är ju faktiskt han som arbetar...
Jo, just det, ett årsbesked från OkQ8 också , jag har fått 2 kr och 41 öre i ränta för år 2008. Vad ska man säga; ska jag sätta sprätt på allt på en gång eller ska jag spara?
Ni vet väl vad man säger "den som spar han har...
...men inte roligt"

Om ni Ökx-bor, kanske med störst sannolikhet för er bosatta i Gyljen, nu ser en utmattad lantbrevbärare i ett dike... vet ni vad det delvis kan bero på...

Trots allt roligt som dimpt ner i brevlådan var gårdagen en tämligen tung dag. Bästistjejen ringde på förmiddagen från ett sjukhus, som hon akut fått åka till med sitt barn. Tankarna var hos dem hela dagen.

På kvällen/natten läste jag annan bästistjejs resedagbok, hon är på resa i Afrika. Hon har träffat gatubarn och många andra barn med mycket tragiska livsöden. Tårarna bara strömmade när jag läste. Hon skriver så utförligt och bra i resedagboken så jag kunde verkligen se barnen framför mig. Det blev inte mycket sömn inatt.
Får mig verkligen att vara lycklig för det jag har.

Mina älskade små guldklimpar. Jag, sambon, mormor, morfar, farmor, farfar samt farbror är hur hispiga som helst bara Lukas är förkyld. Jag minns första gången som han blev sjuk, den lille mannen. 6 månader gammal fick han tre-dagarsfeber. Så ängsliga vi var. Vi grät och ojade oss...
Lilla Linnea har hittills inte varit sjuk.

Hon är bara snygg och glad. Här i en sådan söt pyjamas som jag fyndade på Myrorna förra veckan.

Idag har det dock lättat. Lilla barnet har fått komma hem från sjukhuset, åter välmående, och barnen i Uganda... ja, vad ska jag säga, de känns idag inte lika nära iallafall.
Men ett fadderbarn ska jag iallafall skaffa. Det har jag tänkt i så många år, nu ska jag sluta tänka och verkligen komma till skott.
Tar tacksamt emot tips på vilka organisationer som är bra!!!

För övrigt har det fortsatt hända på hemmafronten. Köksväggarna är färdigmålade och lite "tavelomstylade". Har glömt att fota, ska göra det. Trappstegen, som fortsatt har klister på sig, minskar i antal för var dag. Tror det blott är fyra stycken kvar nu.

Mycket skumt. Det står en symaskin på mitt vardagsrumsbord.
Jag har väl nämnt att jag ämnar lära mig att sy?! Mamma har fått uppgiften att lära mig, symaskinen har jag också fått låna av henne.
Jag tror inte att jag använt symaskin sedan nionde klass och som rara Lillan så vänligt påmint mig om, så är det 20 år sedan, till sommaren (Hallå... ska vi fixa fest?!)
Riktigt förvånad blev jag då jag upptäckte att jag visste hur jag skulle trä maskinen... Att sy gick väl lite si så där. Det var kul, men att nåla var dötrist!

Det blev iallafall ett kuddfodral. Ni skrattar säkert, men jag är faktiskt jättestolt! Dessutom är den finare IRL än på bild :-) Märket, som ger kudden en lite fransk touch, reflekteras så konstigt och så tycker jag att hela kudden ser lite deformerad ut...
Det jag tror att bästisEmma finner allra märkligast med kudden, är nog att den inte är vit...

En annan sak som gjort mig stolt är att Luleå hockey "bombade sönder" Frölunda igår- underbart och ny spännande match se fram emot imorgon!

Å slutligen; gulliga, gulliga alla Ni som läser och lämnar kommentarer. Tack!
Må gott, vårda Er själva samt alla de barn Ni ser runtomkring Er.

Kramar i massor från Petra

26 kommentarer:

  1. Sitter nu med en gosesjuk Kajsa i famnen :) Så skönt att vara hemma!!!
    Grattis än en gång till alla vinster, jag hoppas- och tror - fler fortsätter trilla in!!! :) Men slit inte ut stackars A-M alldeles ;) Hm..själv väntar jag postgotter till veckan, förhoppingsvis redan måndag (står i bloggen, men du vet ju vad!)

    Supersnyggt kuddfodral!! (Ja, jag vet att det kan bli lite konstigt på foton, men det se då inte deformerat ut!!!) Och ja, jag är lite förvånad att det inte är vitt *lol* Men det är skitsnyggt!! Linne????

    Vi hörs, vännen!!! (Hm...fast i kommenterandets stund sover du nog ;) ) Tack för alla böner och tankar för vår lilla tös!!
    Många kramar!!

    SvaraRadera
  2. Haha!
    Inga slutkörda brevbärare syns till i dikena omkring Gyljen, än... fast...
    Jag tror nog den där brevbärar'n tål lite till! ;-)

    Tänk, vi "gnäller" om hur det är att bo här i Norrlands inland, om alla fel o brister!
    Men, vi ser inte vilken fantastiskt service vi har! Kanske inte nödvändigtvis av Posten direkt eller företagen i sig, nä, jag tänker på människorna som jobbar för dem!
    I en storstad skulle man bli haffad av en väktare om man fick för sig att PRATA med brevbärarn! Här fixar det mesta sig!

    Ha en underbar helg, där borta i skogen! =D

    SvaraRadera
  3. Oh, vad söta barnen är, det är lycka eller hur.
    Vad kul att du börjat sy, du vet övning ger färdighet. Lantbrevbärare är en så´n lyx, när vi är i Samuelsgården 6 veckor varje sommar har vi också lantbrevbärare, det är suveränt.
    Kramar Lotta

    SvaraRadera
  4. Hej!

    Va roligt att du vill vara med och tävla hos mig :)

    Lycka till!!

    SvaraRadera
  5. Oj, vad mycket fint. Och goa ungar.

    Vi har också en bra brevbärare. Han tror nog att jag prenumererar på paket.:-D Kram

    SvaraRadera
  6. Så mycket spännande det händer i "ödemarken"!

    Ja vad han får springa hos er brevbäraren.

    Kul att du hittade skärmen och allt det andra vackra du har vunnit och hjärtat med godingarna på var väl för fint.

    Jag tycker att din kudde var superfin - så det så!

    Kram Maud

    SvaraRadera
  7. Oj vilken vecka !! Vilken tur du har !!! Grattis till alla vinster!!! Apropå sy så ska min symaskin oxå fram idag lr imorrn..dax att lappa lite saker!! JAg hatade syslöjd o kunde inte lära mej ett jota innan sen kom jag till en dagcentral o skulle bli terapibiträde...då tog det fart när jag såg alla dessa gamla som sydde så fint så man inte kunde skilja bak från framsida ..sen dess har kjag lärt mej det mesta inom det området o det e aldrig försent!! Kram på dej !=)

    SvaraRadera
  8. Men din tur gumma där! Så rackarns fina vinster du vunnit. Och visst är det mysigt med lantbrevbärare :)
    Inte kan man då se att det var sååå länge sen du sydde. Kudden är jättefin.tror det där med sömnad är som när man lärt sig cykla - det sitter i ryggmärgen!

    Ha en fin dag

    Kram Viveka

    SvaraRadera
  9. hej Petra, du skriver alltid så rart till mig, jag tackar ödmjukast.
    Vilka sötisar till barn du har, vist får man sig en tankeställare då och då, man inser ganska snabbt att man har det så bra.
    Vilka mysiga paket, den handduken med din bokstav var allra finast,ja allt var så fint förståss.
    Kramar till dig/Ingela.

    SvaraRadera
  10. Hej!
    Vad mycket fina saker som kommit med posten till dig i veckan - då är det kul med post! (annat än när det bara är räkningar)

    Kökshanddukarna tyckte jag särskilt mycket om...
    Hoppas du får en fin kommande vecka!

    SvaraRadera
  11. Ha, ha sitter och skrattar lite för mig själv när jag läser om brevbäraren,mitt yrke är brevbärare.Fin blogg,jag återkommer någon annan dag när jag är färdig i min gula bil.
    Kram Anneli

    SvaraRadera
  12. Ingen brevbärare i diket än - de tål nog mer än vi tror =)
    Fest till sommaren absolut - vill du vara med att fixa?? Tala med Lojsan el mig så hänger du på. Vi behöver hjälp av några b:are.
    Jag tycker du gjorde det bra med kudden. Kuddar är alltid bra att börja med. Raka enkla sömmar. Du skulle se min äldsta - hon syr kläder o väskor mm. Virkar mössor - skitfina såna dessutom. Måste beställa mig en av henne. Och hon är bara 12 år. = stolt mamma =)
    Ha de bra i urskogen

    SvaraRadera
  13. Det var ju attans att vi inte vann kuddfodralet!! Men å andra sidan: det behövs ju inte, du syr ju minst lika snygga själv nu!!!
    Må gott, min vän!!
    Vi ses imorgon - längtar massor!!
    Kramar!!

    SvaraRadera
  14. Vilken vecka det har varit för dig. Blir så avundsjuk så! Mitt råd är att spara pengarna, tänk vad man får för 2.40:- på en loppis, hihi... Lycka till i min & makens tävling. Kram Terese

    SvaraRadera
  15. Hej vännen, vad lik pappa Lukas har blivit! Jag ska bli bättre på att titta förbi här sen...men nu ska jag hem och packa för NY! :-) stor kram

    SvaraRadera
  16. Men vilken otrolig tur du har....jag kan förstå ifall brevbäraren är lite trött efter ett arbetspass.
    På tal om arbete... så har jag en kombinerad blom/inredningsbutik (Euroflorist/ Lantlig, vit, shabby inredning)
    Jag har butiken i en litewn "håla" som heter Norrfjärden (mellan Luleå och Piteå)
    Har du vägarna söderut då ska du kika in.....

    Så du bor i Ökalix?
    Känner du någon Asplundare eller rent av en Linda Nilsson? (28 år)

    Ha en mysig kväll
    Kram Pernilla

    SvaraRadera
  17. Otroligt roligt att du vill vara med och tävla hos mig!!
    Och att jag hittade hit är ett stort+
    Kram Irene

    SvaraRadera
  18. Kram till dig du snälla...:-)

    SvaraRadera
  19. God afton Petra!

    Jag bokar ett magasin till dig!

    Nu skall jag bums i säng!

    Kram Maud

    SvaraRadera
  20. Hei ;o)
    Så kjekt du tittet innom bloggen min, og ble med på konkurransen!
    Koselig blogg du har!
    Ønsker deg en fin dag! J.

    SvaraRadera
  21. Så mycket fint du fick i dina paket! Visst är det roligt att få paket...Jag tycker nästan det är roligare att få ett paket på posten än att få julklappar... För paketen på posten kommer ju lite nu och då, och då blir det mer överraskning!
    De ser så härliga ut dina små barn!
    kram
    Marie

    SvaraRadera
  22. Ja, hur orkade man jobba?
    Fast, yrkesarbeta är en fis i havet i jämförelse med det "jobb" vi har nu!
    På alla sätt! Mer underbart... mer intensivt osv. Och öppis är ju härligt att ha!
    Det är så kul när barnen leker bra utan tjafs o bråk! Ibland flyter det på så otroligt bra där o så är det nångång med bara tjafs!? Lustigt... Men igår hade våra små busar skitkul tillsammans! =D Edvin har tom börjat gilla sångstunden! Kram o må gott i skogen! Vi passerar vägskälet idag!

    SvaraRadera
  23. Oh så mycket fina saker du har fått i dina paket. Visst är det kul när det ligger paket i brevlådan....önskar att jag hade ett varje dag att njuta av.
    Kudden blev jätte fin som du sydde. Inte kan man tro att du inte har sytt så mycket. Fortsätt att sy...det kommmer att bli många fina saker.

    Kram, Marlene

    SvaraRadera
  24. Ja nu är jag nyfiken minsann!!! Importante!!!??? Ja, jag tror jag inte riktigt orkade börja dra fram grejerna med alla ivriga händer som virvlade runt *lol* Sen ibland försöker jag hejda mig, det känns som "hur intresserade är andra, på en skala"?? Fast du e ju in the business, så du hade ju inte haft nåt emot det, förstås. Så...:se första alternativ ;)
    E + K har hög feber, är säkert förkylning för E hostar massor oxå :( Är SÅ less alla sjukor!!
    Hörs, vännen!!
    Kramar!!!

    SvaraRadera
  25. Tusen takk for en koselig kommentar. Blir så gla!!! Kjempefin blogg du har, og en nydelig jente. Ha en fin dag, og titter innom senere:)

    SvaraRadera