Vårt älskade hem, långt, långt ute i skogen...

Beläget vid en sjö...

söndag 1 februari 2009

Tårta, allehanda insamlingar å annat ...

Idag vill jag börja med att gratulera svärmor som fyller år.
I fredags åkte vi, hela "konkarongen", hit till kusten för att uppvakta.

Ingen födelsedag utan tårta, eller hur? Tårtan, med benämningen spansk, köpte svågern med sig från Brännvalls cafe´i Överkalix.
Vi valde att överraska svärmor och det innebär ju tillika att vi också själva fick fixa tårtan. Svärmor älskar den spanska.

Liljor i kruka.
En födelsedagsbukett som ger en riktig vårkänsla.

Det har varit en vacker vinterdag i Luleå idag. Vi har fått se och njuta av solen och temperaturen har hållit sig omkring -9C

Har haft lyckan igår att besöka Maud på Hjortgården. Sambon var med och Maud undrade hur det stod till med "bagaren". Hon sa till honom att -"när jag ser dig så tänker jag bara på kakor". Hahaha... jag tyckte det var en rolig kommentar. Kul när man får respons på det man skriver i bloggen IRL.
En liten änglapojke tog jag med mig hem från Hjortgården. Han är "lite stelare" än den änglapojke som redan bor hemma hos mig (Lukas förstås), men riktigt fin.
Likaså två ljusbehållare för värmeljus

samt Jeanne dÁrcs magasin fick följa med.

(bilden är lånad från Sirligt tävling som pågår till och med idag)
Vilken underbar tidning; omslaget och papperskvaliteten, känns hur lyxig som helst, inte alls som en vanlig tidning.
Ännu har jag inte tillåtit mig att bläddra så mycket i den. Vill sitta ensam i lugn och ro med en god kopp the när jag gör det. Jag fungerar så, måste bläddra från pärm till pärm, får inte kolla igenom allting snabbt först.

Om jag ska se en film vill jag helst inte läsa textsammanfattningen därför att jag inte vill veta för mycket om handlingen i förväg.
Jag kan ju berätta att det onekligen är svårt för mig att välja ut filmer...
Tv-hallåor som berättar för mycket om programmet jag precis ska börja se, kan få mig att skrika rakt ut. Det har hänt att tv-kontrollen ibland rykt (ja, jag har humör...), dock har jag ännu inte vält någon tv-apparat. Där går faktiskt gränsen!
Personer som utförligt berättar om böcker de läst eller filmer de sett, innebär för mig att jag får lägga de böckerna/filmerna till handlingarna; olästa/osedda.

Bisarr?
Jag?
Njae....

Jag har igår också lyckats med konststycket att bli utkastad från röda korsets butik, Kupan, i Luleå. Hur skulle jag rimligtvis kunna veta att de stängde redan kl 14 på lördagar? För mig som klivit upp kl halv 11 hade ju dagen bara precis börjat... Och jag hade ju inte hunnit kolla igenom hälften av allt jag tänkt...
Jag hann iallafall få med mig en ängel-tavla och tre fotoramar och ja, jag hann betala för dem innan jag åkte ut.

Har suttit och funderat på var man kan finna schyssta loppisar i Norrbotten. Var tror ni att jag fann svaret? Givetvis; i bloggvärlden. Maud har sammanställt en lista på sin blogg; http://gardsromantik.blogspot.com/. Nu ska jag använda våren till att beta av dem. Det är ju ett superbra sätt för oss med en skral ekonomi (inte för att jag nu ska gnälla över det nu igen, jag har ju valt det själv, alltså att spara barndagar mot att leva "fattigt").
Jag lär mig mer och mer för varje dag, hur man kan förvandla loppisfynd så att de blir hur vackra som helst. Givetvis också detta här i bloggvärlden. Alla dessa fantastiskt, kreativa människor som gladeligen delar med sig av sina ideér.
Det som har inspirerat mig mest denna vecka är en bricka som Marie med bloggen "nostalgi och romantik" har förvandlat (se min favoritblogglista för länk). Så himla fint. Jag ska göra mitt bästa med en gammal bricka som ligger och skräpar hemma hos mig. Måste bara inhandla lite grejer först.

På väg hit stannade vi till i Kalix och jag besökte butiken "My Home" som Anette med bloggen Lantlif har (se min favoritblogglista). Hon rekomenderade mig ett jättevackert tyg till min kökssoffa och jag känner mig mycket nöjd med köpet.

Bondromantiskt, eller hur?
Kan tänkas att tyget även räcker till en kudde eller två. Jag planerar nämligen att lära mig sy (det du, mamma!). I dagsläget är det så fasligt att jag inte ens kan trä en symaskin. Det händer ibland att jag måste fålla upp de gardiner som jag köpt (färdigsydda förstås eller så har min mamma sytt dem åt mig) och då använder jag mig av sådana där band som man stryker istället för syr. Himla fiffig grej faktiskt.
Om jag, mot all förmodan, lyckas lära mig att sy hjälpligt så vill jag sedan lära mig att brodera. Vad tror ni, tar jag mig vatten över huvudet?

I Kalix besökte jag även butiken "Hem ljuva hem" (det är butiken som jag nämt i tidigare inlägg utan att veta vad den heter). Jättemycket fint finns det där.
Jag fick med mig en kökshandduk som matchar mina stolsöverdrag, några gamla dokument, ett par änglavingar samt en ljuslykta.
Idag har jag hittat jättevackra saker som jag ska beställa, hos Lotta med bloggen http://samuelsgarden.blogg.se/. Grytlappar samt lavendelhjärtan. Kika in hos henne, hon syr och målar allting själv.

Ikväll känns det angeläget att nämna att jag, i min blogg, skriver rent subjektivt; utifrån min vardag, mina tankar och mina värderingar. Jag kan inte svära mig fri från kränkningar och misstolkningar; någon som inte lyckats få egna barn kan bli kränkt av att jag skriver om mina underbara små, en person som saknar hem kan bli kränkt över att jag skriver om heminredning. Det är min förhoppning att ni, kära läsare, ska välja att läsa mina ord utifrån att det handlar om mig, mitt liv och inte välja att se det som en kränkning. Men det valet kan jag inte råda över, det är helt och fullt betraktarens.
Jag önskar Er alla nu en trevlig kväll, tack för att Ni tittade in. Lämna gärna en kommentar och kom snart tillbaka.
Klockan 20 sänds "Mia och Klara" på kanal 1, ett helt underbart humorprogram tycker jag. Å här är gosse-ungarna mina. Kunde inte låta bli att lägga in en bild på dem.

I mitt nästa inlägg ämnar jag att presentera Nöystugårdens prinsessa. Den vita, vackra, graciösa ...
katten Bianca.

Kramar från Petra

9 kommentarer:

  1. Hej Petra!
    Oj så mycket fint du har inhandlat. Ser fram emot sommaren då vi kan åka på gårdsloppisar och aktioner. Det blir spännande!!!
    Intressant det du skriver om kränkningar. Det finns alltid människor (tyvärr) som väjer att missuppfatta och ta illa vid sig. Negativitet och missunsamhet är tyvärr en återkommande diagnos som finns. Mitt råd till dig är att inte fästa så stor vikt vid det, stå helt enkelt över det. Att du har ett vackert hem och fin familj är inget som du ska hålla tillbaka med, tvärtom, du ska självklart få beskriva och njuta av det i fulla drag. Det är din vardag, dina värderingar och dina beslut du beskriver. Sen, hur andra tolkar det, adressaten, det kan inte du göra någonting åt. Alla människor har två val, antingen att se din blogg som någonting positivt eller att välja att se det negativt och bli kränkt. Valet ligger hos adressaten, inte hos dig. Om någon blir kränkt säger det mer om den personen än det gör om din blogg.
    Kram Magdalena

    SvaraRadera
  2. Hej vännen!!
    Ja, jag håller väl å ena sidan med föregående inlägg, men å andra sidan kan jag inte förstå "the fuss", Sån är bloggvärlden. Varenda en skriver väl utifrån sig själv, det är väl det som är...grejen? Och att andra alltid kommer att har avvikande åsikter om olika saker, ja det är ju självskrivet. För de läser utifrån sig själv. Det kommer ju på köpet när man bloggar offentligt, precis som det kommer på köpet då man diskuterar och umgås med folk. Ska väl varken finnas nåt att be om ursäkt för eller stå över.
    Om det är någon som inte gillar bloggen, så behöver de ju fr 17 inte läsa den.

    Må så gott, jag hoppas födelsedaxfirandet blev riktigt lyckat!!
    Kramar!

    SvaraRadera
  3. Vilken härlig bild på dina små! Man blir glad av att se dom! Och du har ju hittat massor med fina saker både här och där...
    Bra loppisar är svåra att hitta, men ibland så har man lite tur på dom där gamla vanliga ställena...
    Jag har själv beställt från Maud, så nu går jag och väntar på paket... det är så spännande!
    Kram
    marie

    SvaraRadera
  4. Vilket underbart foto på de små!! Ingen tvekan om att de är stöpta i samma form:)gosisarna!! Vad mycket fint du inhandlat, måste ta mig ut till dig och kolla allt nytt!
    Ses imorgon!
    Kramisar

    SvaraRadera
  5. hej på dej!
    va skoj att du känner irene i ljby!! ja har gjort såna lyktor av monogramörngott oxå men d du har sett har min vän kikki gjort. hon har en blogg oxå; lillalyckan.blogspot.com men säkrast är nog att slå en signal el messa henne:070-5989579
    ha d lovely
    sofia

    SvaraRadera
  6. Vad roligt att du ville vara med och tävla hos mig. Lycka till :)

    Kram Josefin

    SvaraRadera
  7. Hejsan!

    Kul att du tävlar hos mig, lycka till! Ser att du är en teälskare. Då skall du definitivt besöka min butik www.tefrossa.se

    Kram,
    Lena

    SvaraRadera
  8. God afton i gården!

    Du är allt bra go som gör så fin reklam för min butik!!!

    Tänk att Brännvalls café finns kvar fortfarande - så mycket gott man fikat där när jag jobbade på centralskolan - (heter det så?).

    Menar du att de kastade ut dig - på Röda Korset??? hihihi - det har jag inte lyckats med ännu ;-)

    Ha det så gott!

    Kram Maud

    SvaraRadera
  9. Hej vad kul att du vill vara med i vår Prinsess-tävling! Jag läser lite i bloggen vi verkar ha lite gemensamt. Förra veckan var vi både till RK i luleå och Hjortgården. Vi har också en -08 aug. babykille i familjen. Också betar vi av alla "Vintage boutiker" vi bara hinner, vi gillar billigt under mammaledigh. Hör av dig när du ska beta av Piteås vintage-boutiker!/Yvonne

    SvaraRadera