Vårt älskade hem, långt, långt ute i skogen...

Beläget vid en sjö...

måndag 9 november 2009

Ja, se det snöar...

...då blir det vinter HURRA.


För precis så känns det just nu i skrivande stund. Men om Ni frågar igen i april, har jag en stark känsla av att jag inte kommer att vara lika positivt inställd.

Det var igår det började. Jag har haft en riktig myshelg tillsammans med sambo och barn. Igår bestämde vi oss för att göra en liten skogsutflykt. Ja, alltså åka ännu längre in i skogen, efter små pluttskogsvägar. Emedan vi var ute i skogen så började det snöa och två timmar senare var det massor med snö.

Det är ju så vackert med allt det vita. Vitt inne och vitt ute. Blir man inte lugn och harmonisk då, ja, då blir man det nog aldrig.

Visst är det väl fascinerande med de olika årstiderna?

Så här såg ovanstående vita rabatt ut för ett relativt kort tag sedan.


En del av rosenportalen och en "prydnadsstol" idag...

... Och i slutet av augusti.

Har du någon favoritårstid? Vad utmärker den?
Jag tycker att det är en välsignelse att få bo här i vårt underbara land där det verkligen är skillnad.

Jag älskar sommaren därför att... ja, ni vet... sommar; bada ute, att VARA ute dygnet runt, blommor, goda dofter, grillning, att allt är så enkelt- lite make up, lite kläder, fil duger gott till middag i en hel vecka etc etc.

Jag älskar vintern därför att det är ju så mysigt att kura inomhus, uppkrupen i soffan insvept i en vacker pläd, se på favoritserierna på tv och slippa tänka själv, dricka varm choklad och helt kunna strunta i hur man ser ut i en bikini, blogga runt eller pyssla utan dåligt samvete för att man sitter inne, allt det vita vackra utomhus, JULEN etc etc.

Hösten.. ja, men det är ju bara så vackert, luften är hög och klar ...

Våren.. därför att då börjar jag bli less på att kura inomhus, de bästa tv-serierna slutar och det ges åter hopp om det enkla livet.

Under vår skogstripp igår, passade jag och Lukas på att hämta med oss lite enris. Det använde vi sedan till att "pynta" lite på bron.

Och säga vad man vill om Norrbotten, men nog är det lätt att få julstämning här. Och gissa om jag har det.
Extra mycket blir det också när jag hälsar på andra bloggisar som börjat pynta lite smått, dricker glögg etc. Mmmmm... så mycket härligt vi nu har framför oss.

När man kommer in till oss, så finner man ett av de sista, ännu levande, sommarminnena.

I fönstret blommor en av mina Mårbackapelargoner fortfarande så vackert. Den är strategiskt placerad där för att ge mig en påminnelse om de underbara som varit och om det som åter ska komma. Jag har aldrig provat att övervintra pelargoner, men tänkte göra ett försök i år med fyra stycken.

Jag har varit på ljusparty, bästistjejen Magda har börjat sälja Partylites fantastiska produkter.

Ingenting kunde väl vara mer passande nu. Och jag smälte som smör i solskenet. Det fanns så mycket fint. Och goda dofter.
Under december kommer mitt hem fullkomligt explodera i kanel & laderbärsdoft. Underbart. Jag har också funnit två favoriter för tiden efter jul; vita snöbär samt äpple & rabarber. Magiskt.

Att få gå på ljusparty var terapi för själen på flera sätt, förutom de jättefina sakerna, dels för det mycket trevliga sällskapet och den avslappnande atmosfären och dels för att jag själv nu är inne på månad tre av köpstopp (älskade utbyggnad) . Och nu håller jag på att bli fullkomligt galen, jag fixar det inte längre. Så där på partyt handlade jag lite. Och så har jag kastat in en liten önskelista till tomten utifrån sortimentet.


Linnea Husmus hon behövde ju få vinterskor så nu i veckan fick jag iaf köpa det också.


Hennes första par riktigt skor.

Hon började gå i slutet av augusti, 10 månader gammal. Mycket fall, gråt och tandagnissel (hahhaha... med de fem små tänder hon har), men hon är riktigt duktig vår tjej. Samma dag som hon började gå, kravlade hon sig också upp för hela trappan till övervåningen. Jag gick tätt bakom med hjärtat i halsgropen och trodde inte mina ögon.

Lukas lilleman, han har börjat på dagis för ett par veckor sedan. För allra första gången. Han går nu två dagar i veckan och jag tror att han gillar det, han har aldrig bråttom att gå när jag kommer för att hämta honom, men varje morgon när jag lämnar honom så gråter han så hjärtskärande. Det är hemsk. Särskilt de gånger när han håller ett krampaktigt tag om min hals. Då vill jag bara ta honom med och springa fort därifrån. Men det reder sig alltid. Hans fina fröknar har berättat att han lugnar sig mycket snabbt efter att jag gått.

Men eftersom det är dagisdag imorgon och jag är en riktig sömntuta, bör jag nog börja tänka på refrängen nu.

En sista sak bara; om man förälskat sig i en hissgardin som är 140 cm och det attans fönstret är 145 cm. Vad kan man göra då? Är det någon som har något bra tips?

Tack för ikväll och för alla hälsningar ni lämnar efter Er. Jag blir ju så glad.
På snart återseende hoppas jag.

Kram från Petra

17 kommentarer:

  1. Ja nog får man julkänsla när det är så mycket snö, mysigt nu men det är som du säger mindre kul i April.....min bästa tid är våren sommaren man ser bara ljust på livet och njuter varje dag som om den vore den sista mmm vad jag längtar dit.

    Kram Pernilla

    SvaraRadera
  2. Oj, här var det mycket att läsa om idag. Min favoritårstid är våren. Jag gillar ljusets återkomst. Näst efter våren kommer hösten då det återigen är ljuset som har huvudrollen, fast då de levande ljusen. Fast jag är lite som du...Jag gillar variationen av våra årstider. I år har jag redan börjat förbereda inför julen. Idag har jag bakat första satserna av lussebullar.

    SvaraRadera
  3. Hej!!

    Åhh, jag bara njuter av att läsa vad du skriver...är så härligt!!
    Håller med dig om alla våra årstider...tänk vilken tur vi har att vi har en sådan variation.... :)
    Och alla är lika härliga...men nu är JULEN min största dröm...åhhh så härligt :)
    Men precis som du säger, fråga mig om några månader, så är jag inte så glad i den :) hihi!!
    Ja, nu öppnar den snart...ska bli så kul att ha både nätbutik och "live" butik :)
    Men du vet att, hittar du nått så är det bara att du hojtar till...jag skickar gärna till dig nu om du vill :)
    Ha en bra kväll!!
    Många kramar Sandra

    SvaraRadera
  4. Vilka vackra bilder! Verkligen julstämning med snön! Här har det inte kommit någon snö ännu. Föredrar faktiskt att det kan komma lite, blir lyser ju upp lite i mörkret. Grått och trist har det varit i flera dagar. Jag gillar nog sommaren bäst ändå, även om jag uppskattar varje årstid. Möjligen kan jag tycka att vintern är något för lång. Men advent och jul älskar jag! Ser fram emot detta. Ha en mysig kväll!
    Kram Anki

    SvaraRadera
  5. Men vilken liten sötnos - nya skor som hon kan dansa runt med.

    Så vackert du har det i trädgården.

    Jag håller ändå mest på sommaren - sitta vid viken och doppa tårna i havet - underbart - men våresolen är också härlig med korvgrillning.

    Snart är vi där!

    Kraaaam Maud

    SvaraRadera
  6. Men å så härligt det ser ut med snö,det blir så ljust o fint.
    kram o ha en go dag
    ninni

    SvaraRadera
  7. Hej Petra!

    Tack för din kommentar hos mig. Vilket härligt inlägg! Älskar när första snön kommer men känner även igen mig i det du skriver. Mot våren är man lite less. Det är svårt att välja årstid men sommaren hör nog till favoriten men jag älskar de flesta på något sätt. Vad söt och glad Linnea är i sina nya skor och vad roligt för Lukas att få testa sparken.

    Vad vackert du har det i din trädgård såväl sommar som vinter!

    Hoppas att du får en mysig dag imorgon!

    Kram Anna-Lena♥

    PS: Hoppas att det är ok att jag lägger till din blogg i min länklista!

    SvaraRadera
  8. Hej Petra!
    Roligt att du ville vara med i min tävling!
    Härlig blogg du har. Överkalix ja, ett ställe med många vackra platser. Du ser ut att bo väldigt mysigt!
    Ha det gott!
    Kram
    /Sara

    SvaraRadera
  9. Så mysigt med snö, den första snön är alltid välkommen. Det är så mörkt utan snön, dystert. Den här mellan perioden är nog den tid som inte alls är kul. Hösten är superfin, Vintern med alla härliga aktiviteter, och våren...när man har allt framför sig, och sommaren...underbart. Men just den tid nu fram till det börjar med jul känns lite tung, då skulle jag gärna byta med dig och ha snö!

    Så goa barn du har, så söta!

    Tack snälla för dina fina ord hos mig, de värmer!!!

    Kram L-L

    SvaraRadera
  10. Hej Petra!
    Vilka härliga bilder, både de snöiga o de somriga;)

    Linnea o Lukas är ena riktiga sötnosar!

    Ha en trevlig kväll,

    Kramis Jenny

    SvaraRadera
  11. Hej Petra!
    Så roligt att du börjat blogga igen. Jag har saknat dig! Och något mer jag har saknat är att jag inte kunnat kommentera hos vissa bloggare...Bla här hos dig. Det verkar vara en speciell layout som jag haft problem med...
    Men jag hoppas det funkar nu.
    Så roligt också att se bilder på dina barn. Oj vad dom har vuxit! Och Husmusennhar lärt sig gå också... Så söt hon är!
    Och så vackert med all snö, och jag instämmer precis med det här med årstiderna... och jag önskar mig lite snö sedan, lagom till jul... det vore fint!
    Kram
    Marie

    SvaraRadera
  12. Hei ogtusen takk for trevlig hilsen hos meg!
    Vilken fin blogg du har og for en julstemning dere
    har allerede! Så hyggelig at du vil være med på mitt adventslotteri;) Jeg kommer gjerne tilbake hit for oppleve Norrbotten før jul!
    Ha en fin kveld !

    SvaraRadera
  13. Är sååå trött efter en hektisk dag, som avslutats med en kanonbra teater för hela familjen. "Findus flyttar ut", kanon :)

    Men här blir man pigg, igen...lite sommar, lite vinter, lite...pelargoner *atjo!*
    Hm...har aldrig varit för den blomman, och har nu upptäckt att jag verkligen inte tål den (personen jag jobbar mkt med hade ett par, och de var tvungen ställas ut då jag blev totaltäppt var dag)

    Nej, nu ska jag natta!!

    Kramarna, pussa de små

    SvaraRadera
  14. Det låter mysigt att det började snöa när ni var i skogen, här är det fortfarande grönt. Jag gillar nog hösten bäst, det är lite lugnare fart på allt då. Så duktig du är som haft köpstopp så länge, du var värd lite ljus tycker jag. Och hon ser så gullig ut i sina nya skor lill-tjejen.
    Stor kram
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  15. Hej! Roligt att du hittade till min blogg och på så sätt hittade jag hit till din härliga blogg. Har läst lite nu, men återkommer senare.
    Godnattkramen Birgitta

    SvaraRadera
  16. Hittade till dig med tips av din käre svåger och min kollega M =). Trevlig blogg och vad mycket fint du visar (roligt att se bilder på det J pratat om att ni gjort också). Hoppas det är ok om jag lägger till dig i läslistan?
    Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  17. Hej , visst är det härligt med snö. Vi får skatta oss lyckliga vi som bor här i Norrbotten och får ha alla årstider. Du fråga vilken jag tycker bäst om, svaret blit ALLA! Älskar verkligen alla årstider, visst är man lyckligt lottad eller hur.

    Tänk att du får njuta av den rosa "pellisen" ännu, tänker hon inte gå och sova:)

    Jag hade hemma ljusparty för några veckor sen och fick mina varor i veckan, åhh här doftar "små kakor" just nu:)

    Du visar såå fina bilder i bloggen, I Like:)

    Ha en skön helg / Kram annika

    SvaraRadera