Vårt älskade hem, långt, långt ute i skogen...

Beläget vid en sjö...

lördag 14 november 2009

Kan man inte shoppa...

Så får man väl iallafall kolla igenom sina gömmor efter bortglömda saker. Tur att jag kikade in i mitt köksskafferi (alltför stora eftersom jag tydligen kan "tappa bort" saker där, dock alltför lilla när det gäller att få plats med allt som ska vara där...HUR går det egentligen ihop??!!).

För snart ett år sedan köpte jag en hylla på ljuvliga webbutiken Nordljus (http://www.nordljus.net/), aldrig använd, och den hittade jag alltså IGÅR.

Placerade några kryddburkar där, men eftersom sambon gillar att laga mat (och gör det bra också) så har vi definitivt mer än 12 st kryddburkar.

Jag kompletterade med en vacker shabbig bricka som jag köpt i min favoritbutik, ja, ni vet; Gårdsromantik som den heter på webben, Hjortgården i Kyrkbyn bland oss norrbottningar.

Ett ljus för stämningens skull och en glasburk med farmors pepparkaksformar fick också hänga med.

Målarburken samt penseln kom fram, faktiskt så var det ett tag sen nu. Redskapsförvaringen, vad kallas det egentligen?!, var tidigare brun, men som synes nu; vit och vacker.
Och visst vore det väl snyggt om vårt kakel vore vitt? .


Denna spännande Idol-fredagskväll vill jag också visa Er en bild från ett av mina köksfönster.

Lite av enriset ute på bron, har fått komma in i värmen.


I år har jag för första gången blivit helt HOOKED på Idol.
Riktigt fredagsmys, men nu börjar det nästan bli fredagsjobbigt istället. Nu är det bara mina favoriter kvar och jag vill INTE att någon mer av dem ska åka ut. Det vore väl roligt om vi fick fortsätta att njuta av deras makalösa framträdanden fredag efter fredag efter fredag... åtminstone fram till sommaren.

Kanske blir detta inlägg lite osammanhängande, jag känner mig helt slut i huvudet. Har gästspelat på jobbet idag och jag blir bara så trött. Trött, trött, trött på beslut som fattas LÅNGT över mitt huvud utan minsta diskussion eller förankring och som kommer att påverka mitt arbete på ett mycket negativt sätt. Trött också eftersom jag bara jobbar då & då och det är svårt att ställa om från hemma till jobb... så sällan eller ofta..., hur man ser det. När man jobbar varje vecka, så är man hela tiden inne i lunken.
En arbetsdag kvar nästa vecka, sen blir jag helledig i två månader.


Gossetrollen våra. Så som de gillar det mest- UTE.

Denna vecka har Lukas för första gången inte gråtit och hållit mig krampaktigt om halsen när jag lämnat honom på dagis. Istället har han varit positiv och vinkat glatt när jag gått. Så underbart det har känts i modershjärtat.
Vaccinerad mot eländiga svininfluensan har han också blivit. Jag är inte alltid positivt inställd till vården, men i veckan har jag lovordat min kommun där de införde tidsbokning, istället för köbildning, för barnen. Mindre positivt att NLL- norrbottens läns landsting- inte har anammat de senaste rekomendationer att barn från 6 månaders ålder bör vaccineras, utan fortfarande bara vaccinerar från 3 års ålder. Husmusen har därför blivit utan. Det gör mig lite bekymrad.


Tråkigt och någonting ofattbart har inträffat i veckan. En älskad släkting blev sjuk, en stor blodansamling i hjärnan. Hon har opererats och jag ber för hennes och hennes familjs skull att allt nu ska bli bra och att konsekvenserna blir mycket lindriga, ja obefintliga.

Sötisar Ni, som tar av Er tid för att hälsa på här hos mig. Har sagt det förr, kommer säga det igen; jag blir såå bubbligt glad. Tack! Ta väl hand om Er!

Varm kram från Petra

27 kommentarer:

  1. Vilka sötisar i pulkan! De är helt underbara. Jag längtar tills jag får krama och snosa på dem.
    Så jättefint det blev med kryddställen, det lyste upp och blev vitt och fint som du gillar. Snyggt!
    Magdalena

    SvaraRadera
  2. Hej Petra!
    Vilken tur att du hittade hyllan;) Jättefin!
    Jo du, reportage på g:) För kuriren & webbtv(usch, gillar inte att bli filmad).
    Webbutiken...det som står slutsålt på är ej för tillfället inbeställt och vi vet inte om det kommer in igen. "Tillfälligt slut" är varor som vi beställt fler av och som vi väntar in igen.
    Hoppas att ni får en trevlig helg!
    Kramar Camilla

    SvaraRadera
  3. Hej Petra!
    Visst är det lustigt att man ibland "glömt" vad man har själv i sina gömmor. Den hyllan var ju helfin o du har arrangerat så fint där.Även i fönstret, vackra krukor!
    Gosetrollen ser ut att trivas där i pulkan, vad härligt att få vara hemma o rå om dom!!!
    Hoppas att din släkting tillfrisknar!
    Ha en mysig helg! Kram Cilla

    SvaraRadera
  4. Hej Petra!

    Ja, eller hur är de ljusstakarna vackra...jag hade också svårt att bestämma mig vilken jag skulle ha...jag tycker att alla är så fina...men jag fastnade mest för vit och silver...precis som du :)
    Men då tänkte jag...det som jag INTE kommer att tröttna på så är det ju VIT...så en vit ljusstake fick följa med mig hem...och jag blev såå nöjd!
    Åhh vad fin den är :)

    Jätte fina bilder du visar...och jag håller med dig...idol börjar bli riktigt jobbigt...det är ju så många bra kvar...och vi ska till globen och titta på finalen...det ska bli kul iaf :)

    Ha en jätte bra helg!
    Kram Sandra

    SvaraRadera
  5. Hej Goa Petra!

    Så fint de passade ihop - brickan och hyllan.

    Ja äntligen har vi snö!!!

    Kram Maud

    SvaraRadera
  6. Den hyllen var vel fin !
    Jeg drar til byen i morgen og prøver å finne noe liknende! Jeg finner aldri det krydderet jeg skal bruke! Takk for tipset! Ha en fin søndag;)

    SvaraRadera
  7. Tusen tack goaste Petra....åhh vad glad jag blir...ja du de är en separationsångest av allt jag målar som tagit tid...men så är de jag kan ju tyvärr inte behålla allt själv, bor ju inte i ett slott precis =) mitt typsnitt får du om du skriver med live writer som man kan ladda hem gratis...typsnittet heter edvardian schript...vilka gullungar i pulkan..
    ha en skön söndag
    kram pia

    SvaraRadera
  8. Vilket fantastiskt skafferi, där du hittar så fina saker. Hyllan är jättefin, och med brickan framför har du plats till många burkar. Du kan känna dig mer än nöjd med ditt arrangemang. Gulligt foto på barnen, hoppas den lille också får vaccin.
    Goa kramen
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  9. HEJ
    du undrade om vikväggen så fanns de förr i rustabutikerna, när jag kom på att jag ville ha så fanns ingen kvar i butiken. men hittade två stycken på annons på blocket som jag köpte då. En till dottern och en till mig själv.

    SvaraRadera
  10. Halloj!

    Vilka sötisar där på pulkan! Förstår precis din oro. Är i samma situation själv då bara två av tre barn är vaccinerade. Jag hoppas att de ändrar beslutet snart. Visst är det roligt när man hittar saker i gömmorna som man glömt bort. Kryddhyllan och brickan passade jättefint ihop där i köket. Vad härligt det låter med din långledighet som väntar.

    Önskar dig en mysig vecka!

    Kramar Anna-Lena♥

    SvaraRadera
  11. Klart ert kakel skulle vara s**tsnyggt i vitt ;) Pussa sötisarna!!

    Kramar (fast lite försiktiga, då jag är så attans snuvig...)

    //Emma

    SvaraRadera
  12. Jag hoppas det går bra för din släkting. Min mamma råkade ut för något liknande för 10 år sen, hon är helt kurrerad, förutom huvudvärk som hon får leva med, så det kan gå bra!

    Sköt om dig!
    Kram L-L

    SvaraRadera
  13. hei hei hei!! :-)
    Selvfølgelig kan du kopiere det, men nå har jeg endret det litt.. i litt sånn juleinspirert mary kay.. men du kan bare kopiere det ;)
    Koselig at du spurte først da!!
    Kjempe fine bilder du har lagt ut på siden!!:-)
    Hatt en bra helg?
    klem

    SvaraRadera
  14. I det sora skafferiet skulle man vara och botanisera, tänk att du hittade den där fina hyllan där :)Passar perfekt ihop med lådan.
    Hoppas att allt löser sig för dig på jobbfronten och att du kan känna dig lugn under dina lediga månader.

    Kram Pernilla

    SvaraRadera
  15. Tack själv för att du ville vara med!!!!


    Super fin kryddhylla du hade. En man i hushållet som kan laga mat! Oj, jag blir avis, lånar du ut honom? *Blink*

    Kram på dig!

    SvaraRadera
  16. Det var inte dåligt att hitta sådana fina saker i gömmorna.
    Jättefint.:-) Kram

    SvaraRadera
  17. Tack för komplimangen för vårt kök. Vi tycker också om det men jag har fått förfrågan från en sylist och jag skickade bilder men hon hörde aldrig av sig så det var förstås lite tråkigt.
    Nåväl, din kryddhylla är jättefin och ditt ljus tyckte jag mycket om.
    Härligt med matlagningsglada män. Jag brukar alltid säga att de lite sexigare än andra män,hihi.
    Ha en bra vecka!
    Kram/Maria

    SvaraRadera
  18. Vad kul att du hörde av dig från din blogg. Den skall jag följa! Kram från din gamla
    jobbpolare (vilka äventyr vi var på ibland...)

    SvaraRadera
  19. Så fint du gjort i köket, tänk att du hade en sådan fin hylla i gömmorna. Trist med ditt jobb, det är jobbigt att inte kunna påverka. Fina bilder från ditt fönster! Hoppas din släkting klarar sig bra!
    Ha en skön kväll!
    Kram
    /Sara

    SvaraRadera
  20. Hej Petra!
    Vilken fin hylla, fnissade lite när jag läste att du "hittat" den hemma;)

    Vad tråkigt med din släkting, hoppas allt går bra och att hon kryar på sig.

    Ha det gott,
    Kram Jenny

    SvaraRadera
  21. Vilken söt hylla. Hoppas att du kan ta vara på ledigheten mellan jobbperioderna utan att tänka alltför mycket på jobbet! Jag skänker en tanke angående din släkting, håller tummarna! Fin blogg du har, härliga bilder!
    Må gott!
    Anna-Karin
    hemochting

    SvaraRadera
  22. Hej igen Petra!

    Tack för din fina hälsning!
    Använder mig utav Edwardian script när jag textar. Den som ändå kunde åstadkomma krummelurer enbart på fri hand....

    Stor kram på dig!!

    Ps Lägger till dig i min länklista på bloggen, hoppas ok?

    SvaraRadera
  23. Vilka super fin hylla! Mycket roligare att ha framme alla kryddor då. Din låda till passar ju alldeles utmärkt.
    Vad otäckt med din släkting. Hoppas allt går vägen.

    Kram Viveka

    SvaraRadera
  24. SÅ himla roligt att du hittade till mig så jag hittade till din härliga blogg..älskar när det finns mkt att läsa och grunna på...:) lycka till på utlottningen och hopps vi hörs igen, kram

    SvaraRadera
  25. Åå såå härligt med så mycket snö!!! Mysigt det ser ut med barnen i pulan...nskar vi kunde få lite här med!!!

    vackert o charmigt kryddställ!!!

    Kram ♥ Millan

    SvaraRadera
  26. Godmorgon! Välkommen till tävlingen! Kul att du vill delta. Tack för dina fina ord.Ja skåpet är så fint så vi båda vill ha det hihi men man har inte plats. Lycka till i tävlingen nu ha en bra dag kram

    SvaraRadera
  27. Men så söta trollungar du har Petra..kul att se sina små liv till 3 männingar..*L* känns ju lite konstigt att man har så små 3 männingar..ler kram Betty Nilsson Öjebyn

    SvaraRadera