Vårt älskade hem, långt, långt ute i skogen...

Beläget vid en sjö...

fredag 20 november 2009

Tystnad och stillhet råder...

.. här hemma hos mig då mammans små älsklingsmonster har åkt till sin farmor och farfar. Till och med katten har åkt. Eftersom jag ska gå på en begravning imorgon, så kunde jag inte följa med.

Dagen idag har varit... annorlunda. Jag tror nog att de flesta av Er vet vad jag menar.
Det allra första som jag gjorde när de åkt, var att röja undan alla hundratals saker (känns det som iallafall) som ständigt, under älsklingsmonstrens vakna tid, ligger slängda på golvet. Linnea Husmus hon är en mästare på att dra fram -allt möjligt. I onsdags när vi skulle åka till Öppis, tog det oss ca tio minuter att lokalisera hennes skor. Slutligen hittade jag dem under kökssoffan. Att jag inte letade där från första början, eller hur?!
Någon dag ska jag fota och visa Er vad jag tvingas leva med.
En annan dag kommer jag nog att få en hjärtinfarkt.

Vårt andra köksfönster (det första visade jag i förra inlägget) och del av köksbänken. Hit upp når hon inte- ännu. Men alla kökslådorna som Ni kan se, står till hennes förfogande. Ni som någongång blir bjuden på middag här, bara så ni vet; jag kan inte garantera att besticken inte vid något tillfälle har befunnit sig på golvet. Men å andra sidan så skurar vi ju golven - ibland.

Redan kl tre började jag tända ljus. Jag kan inte fatta hur tidigt på dagen det blir mörkt nu. Eller kanske mer överensstämmande att säga att det aldrig blir ljust.

Boken som står på kokbokstället får det att riktigt vattnas i munnen

Chokladpassion av Jan Hedh. Underbara recept som jag dock aldrig hinner göra- eftersom jag röjer upp saker från golven - nästan hela tiden

Mer choklad. Chokladflisor för att göra varm choklad- mumma- samt en högklassig kakao. Jag brukar ha Vahlrona, men testade denna, La Praline, förra gången som förrådet skulle fyllas på och jag är jättenöjd. Även med priset. Till dig som använder vanlig kakao, säger jag - testa en dyrare variant, det är sådan enorm skillnad. Sen kan man alltid ta fifty-fifty för att dryga ut. Det funkar helt ok.

Så idag, när jag alltså bara behövt röja en gång, har jag haft möjlighet att fixa med några projekt. Här har jag börjat måla på en träplanka (TACK Vit som snö samt Snövita drömmar för tips kring målning). Ett projekt för min kökssoffa som jag påbörjade förra helgen. Jag ska visa Er bättre sen, när det är riktigt klart.

Jag är inte direkt den där pyssliga typen, men jag önskar sååå att jag var det. Idag försökte jag mig iaf på att göra några strutar. Har ju sett en del bloggisar som gjort de mest fantastiska skapelserna. Jag gjorde på enklaste möjliga sätt, snurrade ihop lite tårtpapper. Bara tårtpapper i sig gör mig lycklig, så jag blir faktiskt glad av mina strutar.

En och annan fikapaus har det också blivit. Läsandes en tidning. Det ni. Det hör ju heller inte till vanligheten. Jag brukar söka läsa morgontidningen när jag läser frukost, men nästan varje morgon viker jag ihop den igen efter de två första sidorna. Då är det någonting annat som påkallar uppmärksamheten, eller rättare sagt; KRÄVER den.


Men hur jobbigt det än känns vissa dagar, så skulle jag inte vilja vara utan det för allt i världen. Dessa underbara små varelser. Som kan vara så fantastiskt söta ena stunden och sådana riktiga monster den andra.

Här ser världens bästa storebror synnerligen timid ut...

..likaså världens goaste lillasyster.


En dag i veckan när vi istället för att laga lunch inne, gjorde upp en eld, kokade varm choklad...



...och grillade korv. Inte så vanligt förr oss här i nordanlandet att göra detta i november, så riktigt mysigt var det.


Jag är väldigt nöjd med min dag idag, men gladast är jag över vetskapen om att jag redan imorgonkväll kommer att återförenas med min familj. För dröjer det längre än så, ja, då börjar det värka i hjärtat.

Jag bugar, bockar och tackar å det varmaste för alla besök och vänliga kommentarer. Det här är det allra bästa med bloggandet, all vänlighet som man möter. Vissa perioder behöver man det ju också mer än andra.


Jag önskar Er alla en underbar helg och Ni vet väl att det snart bara är 1 vecka kvar...

Stor Kram från Petra

29 kommentarer:

  1. Hej Gumman! Vad nostalgisk jag blev när jag den fina chokladburken vi köpte i Miami. Inte nog med att den är snygg, den är god också. Jag har faktiskt fortfarande kvar lite i min. Så spännande det blir att få se vad du har gjort för något med soffan. Men du gör mig nyfiken, vad är det som det är en vecka kvar till. Jag vet ju att det är fler veckor än så tills du fyller år. Vad är på gång, vad har jag missat??? Kram och tack för trevligt och välformulerat inlägg som alltid.

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Åh jag ler mig igenom hela ditt inlägg idag. Känner igen mig så! Det där med monster, stökigt, besticklådor mm Ja allt du skriver om, kunde lika gärna varit jag. Man behöver an paus från sina älsklingar, egentid är viktigt, trots att det ofta blir allt för sällan. Jag funderar också på att göra strutar. Det där med tårtpappret var ju en bra idé.
    Det såg också sååå fint ut i ditt kök!
    Ha det fint gumman!
    Kram på dig!

    SvaraRadera
  3. Tack själv, för dina alltid så söta kommentarer! Det är ju härligt att kunna njuta av ensamheten de få gånger man har den, sen är det lycka när skatterna kommer hem igen!
    Visst är hemmet med barn ganska stökigt men den tiden varar inte så länge.
    Vad mysigt du har i ditt kök! O söta små strutar har du gjort! Sen ser jag förstås fram mot att se projektet med soffan!
    Ha det gott! Kram Cilla

    SvaraRadera
  4. Kan förstå att det känns annorlunda! Vilken härlig köksbänk ni har vid ett fönster, jättefint!
    Så mycket fina bilder du visar. Fina strutar!
    Ha en underbar helg!
    Anna-Karin
    hemochting

    SvaraRadera
  5. Så mycket härliga bilder man får se här idag. Gillar verkligen dina strutar, du är väl visst pysslig tycker jag. Måleriprojektet ser spännande ut! Visst är det skönt att vara utan de små i korta stunder, det behöver man. Man allra skönast är de att ha dem nära.
    Ha en skön kväll!
    KRam
    /sara

    SvaraRadera
  6. Hej Petra!
    Vilket mysigt kök ni har!!

    Fina bilder på dina sötnosar:)

    Ha en trevlig helg!

    kramis Jenny

    SvaraRadera
  7. hej petra
    tack vännen de värmer att veta att du är med oss i tanken...=) och självklart blir de bilder..i massor =) så fint du textat och strutarna, så söta , vi ska oxo tillverka såna som vi tänkte stoppa lite godis i ....
    önskar dig en skön helg
    kram pia

    SvaraRadera
  8. Dina strutar blev underbart fina!!!
    kram o ha en go dag
    ninni

    SvaraRadera
  9. Det såg så härligt ut när ni grillade, och gulliga barn har du. Dina strutar blev jättesöta, och tack för bra tips om kakao.
    Ha det gott
    Kram kram
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  10. Gomorron1

    Skrattade när jag läste ditt inlägg om hur en vanlig dag ser ut. vi känner nog alla igen oss i det. Bestick som inte ligger där man själv lagt dem,inte kunna läsa tidningen när lusten faller på osv. Jag har fyra underbara barn som idag är stora. Men vet du att jag ofta tänker tillbaka på den kaotiska tid som rådde när de var små. Och ojj vad jag saknar den....

    Söta strutar!

    Kram Viveka

    SvaraRadera
  11. Hej Petra!

    Ja, man blir så glad varje gång man läser dina inlägg!!
    Står alltid så mycket kul...och antagligen en helt vanlig dag för många mammor.. :)

    Hoppas att det är bra med dig!!!
    Kramar Sandra

    SvaraRadera
  12. så skönt att var för sig själv en stund ibland, tråkigt att det var för att du skulle på begravning.
    Ja dessa små liv.....ibland blir man galen på dom men allt som oftast så ÄLSKAR man dom och deras små påhitt.
    Och så kommer det att vara hela deras liv, mina är ju stora 21,19 och 12 men dom håller en vid "liv" ständigt med sisna infall.

    Kram Pernilla

    SvaraRadera
  13. Hej Petra....
    Tack för senast på min morfars begravning...

    Fin sida du har här inne...
    Jag vill gärna hålla kvar kontakten med er om ni vill det kram Betty(Mona) i Öjebyn

    SvaraRadera
  14. Oj vilket underbart kök du har. Jag fick så mkt stämning i kroppen att bara titta på dina bilder. Hopaps du får en skön söndag !!

    SvaraRadera
  15. Eftersom jag har en snäll far och jobbat hela veckoslutet har jag klarat mig från hispan =))gjorde ett försök att intala mig själv att allt skulle gå vägen, och när jag som bäst började få upp ivern blev jag stoppad av ovan nämnda. Så denna gång får jag titta på. Men skam den som ger sig. Det där med kökstrasa lät som ett bra redskap tom för mig =)) Vad kul att du tittade in, kom tillbaka! =). Kram G

    SvaraRadera
  16. Hej Petra!

    Det känns alltid lite tomt i huset när barnen inte är hemma. Vad tråkigt att höra att du ska på begravning. Jag hoppas att det blev ett fint avsked.

    Jag känner igen mig lite i det du skrev om att leta efter saker. Maja hade bort min plånbok en gång och det kändes som om jag fick vända upp och ned på hela huset innan den kom fram.

    Ja, ditt mail har nog kommit på avvägar. Det verkar som om att cyberspace inte alltid är tillförlitligt. Pröva gärna igen på lyckanssmed@gmail.com Det ska vara två s. Annars får du lämna en kommentar igen med din adress så mailar jag dig i stället.

    Önskar dig en skön vecka! Är du långledig nu?

    Kramar Anna-Lena♥

    SvaraRadera
  17. Ååå tack snälla du så glad jag vart av ditt svar å att du med vill hålla kontakten jätte jätte kul...
    Ja du har ju underbart fina barn ettt fint hem du har med...
    ja tyvärr så bor jag ju inte kvar i villan då men det duger gott åt mig och Moa en lägga på 3 rum och kök med så...
    man gör det bästa av allt..*L*
    adda gärna på min msn om du har lust
    betty_nilsson@live.se

    Kram kram så länge

    SvaraRadera
  18. Hej! Trevligt här! Måste erkänna att jag blir väääldigt sugen på att grilla korv! ;o) Tycker också att det är trevligt att du vill tävla hos mig!

    SvaraRadera
  19. adda in mig på min nya blogg istället jag har gjort en ny skall ta bort denna nu...

    SvaraRadera
  20. Hej Petra! Vilket mysigt kök du har, gillar hyllan och de smaskigheter som fanns på den! Jag är också en chokladälskare, boken verkar ju underbar. Mmmm...! Vilka söta barn du har och vilka mysiga grillbilder! Många kramar Emma

    SvaraRadera
  21. Vilka fina bilder du visar och så mysigt kök ni har! Visst känns det konstigt när barnen är borta! Det är ju alltid liv och rörelse annars med både barnen själva och deras kompisar. Vilka fina strutar du gjort! Hoppas det blir någon tid över till pyssel i helgen. Ha det gott!
    Kram Anki

    SvaraRadera
  22. Hej vännen!
    Ja, begravningar är ju ganska jobbiga att gå på, men tyvärr något som inträffar ibland.
    Det ser så fint ut i ditt kök, men jag förstår att med två små barn så blir det lite stökigt ibland, och grejer försvinner :)
    Men dom ser så rackarns goa ut, så du förlåter dom väl?
    Och pyssle har du gjort också! Jag tycker du vekar hinna med mycket!
    Kram
    Marie

    SvaraRadera
  23. Härliga bilder och rader har jag nu avnjutit i sängen, tack för dina rara ord, det går långsamt framåt, kram

    SvaraRadera
  24. Blev så full i skratt när jag läste om dina kökslådor. För mig själv såg jag hur vi hade det under vår småbarnstid. Vi fick sätta en dörrlist genom handtagen så vi slapp plocka från köksgolvet varje dag =)
    Den enda trösten i dimman och det eviga mörkret är väl dessa mysiga ljus som doftar så gott. Fick leveransen av M i veckan och jag är så nöjd över min ljuslykta =) Jag har bestämt att den föreställer mig och dottern.
    Må så gott i skogen. Kram Lillan

    SvaraRadera
  25. Hej där!
    Du bör titta in hos mig, det finns en överraskning åt dig där:).
    Kram
    /Sara

    SvaraRadera
  26. Men så sugen jag blev på grillad korv och lyxchoklad - var köper du de där chokladflarnen - jag brukar bryta ner Anthon Berghs Ghana när jag skall vara extra lyxig - vid speciella tillfällen blir det tom en klick grädde...eller två ;-)

    Förstår att du längtar efter de små godingarna...till kvällen.

    Kram Maud

    SvaraRadera
  27. Hej igen
    Har inte fått din adress så jag kan skicka priset. Blev orolig att det är något fel på min mail.
    berg.sara@gmail.com
    Ha en trevlig helg!
    Kram
    /Sara

    SvaraRadera
  28. Hej därborta! Så fint ni har det! Här såg det ut som rena bombnedslaget förut...så jag var tvungen att göra ett ryck och det blev ok. Skönt! Imorgon är det bara lugn och ro som gäller...förhoppningsvis.
    Ja, det brukar kännas konstigt att vara ifrån barnen, men ibland behöver man nog faktiskt det också. Du är väl jättepysslig - strutarna är superfina!
    Nämen jag måste nog börja ha på mig namnskylt när jag går ut på byn så du vet om det kan vara jag...
    Ha en riktigt mysig första advent!
    Kram Maria

    SvaraRadera
  29. Jo, jag har två systrar. Det var inte hon som var med på begravningen som har fått barn det var den andra. Jadå jag ska hälsa till alla, du får också hälsa. :)

    SvaraRadera