Vårt älskade hem, långt, långt ute i skogen...

Beläget vid en sjö...

onsdag 21 januari 2009

Att fixa dörrar...

God kväll i stugorna!

Tack så hjärtligt för nya kommentarer. Tänk att Catherine från öppis hittade mig innan jag hittade henne (kanske för att jag spenderat hela eftermiddagen i verksta´n och där finns ingen internet-uppkoppling), jag som så gärna velat söka på monsterungar...

Jodå, vi tog oss iväg imorse kl 10, jag och småttingarna. Blott en halvtimme försenade. Trött som bara den var jag, tur att det finns kaffe på "öppis". Lill-grabben hade så roligt och lekte på bra med de andra smågrabbarna som var där och det gör att det verkligen är värt det. Jag blir så lycklig när jag ser hans ansikte stråla av glädje. Det måste ju vara höjden av all lycka!

Jag har bunkrat färg idag hos min gamla klasskompis (länge sedan), T, i målaraffären och som sagt, målat hela eftermiddagen. Sambon jobbar eftermiddag, kväll samt natt så jag har min ("ömma") moder att tacka för att jag får någonting gjort. Hon är fantastisk; hon sköter småttingarna och sover till och med över här hos oss för andra gången denna vecka. Ensam med småttingarna blir det annars inte så mycket gjort. Så idag är det hon som stått för matlagningen, diskningen och annat. Hur bortskämd blir inte jag?! Oj, vad det är skönt att bli ompysslad.

Idag tänkte jag att jag ska visa Er hur man på ett enkelt sätt kan styla sina innedörrar.


Så här tråkiga har alla innerdörrar hemma hos mig sett ut, ända tills idag.
Detta är ändå en klar förbättring mot när jag flyttade hit, då var de nämligen furufärgade. Vet inte om jag nämnt det förut (och jag lär nämna det igen), att furu är bland det absolut värsta jag vet. Jag har smått börjat acceptera att en bastu ofta är furufärgad, men där går verkligen gränsen.


Vi har köpt lister i brädgården som sedan limmats och spikats med en jätteliten spik som mer ser ut som en nål (undra om det inte också heter nålspik). Måla och .....

VOILA! Visst blev det väl fint?! Jag kan garantera att skillnaden är enorm. Nu skulle mina innerdörrar inte ens behöva skämmas på en herrgård.

Måtten på mina dörrar är ca 63 cm för den stora rutan, 25 cm för den lilla. Ca 12 cm kant runt om. Det är ju förstås min far som stått för snickrandet. Jag tackar och bockar! Vad blir det månne härnäst?
Hoppas min älskade sambo ser detta inlägg ikväll, han hann ju åka till jobbet innan dörrarna kom på plats.

För ett par år sedan gjorde vi på detta sättet med mina köksluckor. De var grådassiga, helt släta och fullständigt tråkiga. Då valde jag även att använda hörn (de köper man färdiga) och sedan sprutmålade vi luckorna själva. Inget problem alls, bara man har de rätta grejerna. Ni ska få se....

Jag är jättenöjd med mina köksskåp. Och snacka om en billig och enkel uppfräschning mot att köpa nya luckor/dörrar.

Nu ska jag lägga min lille son och solstråle. Ha det så bra, tack för ikväll.

Kramar från Petra

2 kommentarer:

 1. Hjälp vad du är snabb med inläggen!

  Ser att du också har en sådan där slipmaskin!

  Jag fick en i Julklapp - den kom i en jätteläcker bag - med en massa tillbehör - gissa om jag är lyrisk över den - den måste jag bara visa...

  Så snyggt det blev med dörarna - och skåpen - de där hörnen var så snygga!

  Kram Maud

  SvaraRadera
 2. Gud så duktig du är!!!
  Själv hatar jag att måla, men det är nog för att jag inte är så värst bra på att göra saker ordentligt och noggrant, tyvärr.
  Vi besök också din gamla klasskompis T ganska ofta.
  Håller på att slutföra vår renovering...
  Kanske ses vi på öppis till veckan?!

  Hälsn Linda på Norra

  SvaraRadera