Vårt älskade hem, långt, långt ute i skogen...

Beläget vid en sjö...

lördag 17 januari 2009

Dagen idag.. lite insamlingar å sånt

Idag har varit en "samlar-dag". En mycket kär väninna, M, har lärt mig att man inte shoppar, utan samlar. Precis som på stenåldern, de samlade det som de behövde för sina överlevnad. Är det inte så för oss inredningsintresserade också? Får vi inte så dör vi?!

Jag började på Myrorna på Storheden idag. Det är frälsningsarmen som äger Myrorna och förtjänsten av försäljningen går till diverse olika välgörenhetsprojekt, b la så satsar de mycket på missbruksvården, vilket ligger mig varmt om hjärtat. På grund av detta tycker jag att det känns mycket bra att samla där och så tar jag nästan alltid ett litet glädjeskutt när jag kollar in prislappen på det som jag gillar.

En vacker porslinsdocka köpte jag till min dotter. Jag har en som jag fått av min mormor och jag vårdar den ömt. Hoppas att Linnea kommer att uppskatta denna lika mycket. Söt som bara den är hon dock (precis som dottern), vet inte än vad jag ska döpa henne till. Agnes tror jag. Efter min älskade mormor som inte längre fysiskt finns kvar här på jorden.

Lite små-jox. Björnarna ska få flytta in i barnens rum och de små urnorna ska nog få bo i mitt kök, när det inte längre är så kaotiskt.
Jag passade även på att besöka Blomsterlandet där jag köpte små murgrönor som nog kan passa i urnorna.

Så fick jag då avlägga visit hos trevliga Maud på Hjortgården- min favvobutik- i kyrkbyn. Jag hittade vita hissgardiner till ett av mina köksfönster. Jag har aldrig haft hissgardiner förut, vet i ärlighetens namn inte ens hur de ska sättas upp, men Maud försäkrade mig att det är hur lätt som helst. Det kommer att bli så spännande att se hur det kommer att se ut.

Se så fint det är inne i butiken. Till våren kommer hon att utöka och det ser jag väldigt mycket fram emot.
Det var ju förstås inte bara gardinerna som jag "samlade" på mig.

Denna har jag länge sneglat på i Mauds webshop och äntligen är den min. Yes!

Ett par skyltar.
"Mom´s kitchen" dock... hos oss är det min sambo som lagar mat 90% av gångerna, jag tycker att det är så fruktansvärt tråkigt. Han bakar också mycket av det smaskiga fikabrödet som numer inte längre ska finnas i Nöystugården, vi försöker nämligen "hålla igen". Jag vägrar att kalla det för bantning, det ordet har sådan negativ klang och då gör det att hela fenomenet får en neg innebörd. Och de kvällar som jag verkligen vill ha något så tar jag det. Men det är ju inte nödvändigt att fika två till tre gånger om DAGEN så som jag gjort sedan slutet av graviditeten (oktober månad) fram tills nu. Hittills har det gått utomordentligt bra för oss i två veckor.
Mitt bidrag i köket då- matbrödet som vi försöker att uteslutande baka själv. Och disken (vi är dock på gång att "bli med diskmaskin"). Och inredningen förstås.
Dekorationshjärtan från Miljögården.

Förutom all insamling, har det har varit en fantastisk dag med två stycken "blasts from the past". Två personer som hela mitt liv har stått mig nära har ringt (på min rosa mobiltelefon som tomten kom med i julas- jag ÄLSKAR rosa...) mig oberoende av varandra, och det är flera år sedan jag senast talade med dem.
Tack, tack, det värmde verkligen mitt hjärta.


Så här avslutade vi dagen, apropå allt snack om att "hålla igen" *ler*. Uppspelta som bara den var vi när vi fikade för vi kollade samtidigt på hockey (ja, jag är väldigt sportintresserad). Pulsen var hög och tyvärr gick det ikväll inte vägen för Luleå hockey, men på måndag är det åter match och då kommer "vi" igen.
Hoppas att Din dag varit lika bra som min. Och har Du någon som Du inte pratat med på länge och som Du tror skulle uppskatta ett samtal eller ett besök väldigt mycket, skjut inte upp det, livet är alltför kort.
Kramar i massor från Petra

4 kommentarer:

 1. Hej Petra!

  Nu har jag läst igenom hela din blogg!

  Så läckert hus ni har med de där härliga verandorna - vilken lycka att ha en far som är snickare och bara kunna beställa!

  Tack för så fin reklam!

  Kan jag låna bilderna och länka till dig - så fler upptäcker din fina blogg?

  Men de där semlorna!!! Ajabaja!
  Kram Maud

  SvaraRadera
 2. Hej kära vän!
  Tack för inlägget!Har inte varit in på ett par dagar men wow vad kul , du bloggar ofta, jippi, me like:). Vilka underbara fynd, ditt hem blir bara vackrare och vackrare!Är så tacksam för kläderna som Lukas lånat till Adde, han kan ha allt och jag har rensat undan sllt gammalt och lagt in det nya, känns riktigt lyxigt:). Du vet ju var du kan komma om du behöver kläder till linnis.
  Må bäst! Ses snart!/kram

  SvaraRadera
 3. PS: Vilka semlor, MUMS!!!!

  SvaraRadera
 4. Hej Petra!
  Ulrika har talat om ditt "hus-i-skogen", men att det var sååå otroligt fint kunde jag inte ana!
  Jag skulle gärna vilja komma på studiebesök då det passar?!

  Ha det gott och kör försiktigt då ni kommer uppåt igen.
  Hälsn. Linda på Norra.

  SvaraRadera