Vårt älskade hem, långt, långt ute i skogen...

Beläget vid en sjö...

fredag 16 januari 2009

Fortfarande kallt, men då har fix blivit gjortSå här ser entren ut i vinterskrud. Tycker att jag var ganska tuff som vågade mig ut för att fota därför att det är fortfarande lika kallt. Hoppas på bättring imorgon.

Minns att imorgon är första dagen på resten av Ditt liv....
Tack Ullis för Din fina kommentar, min allra första. Jag blev så glad så!!!!!! Hoppas att vi ses snart igen, vännen.

Ett inomhusprojekt har blivit av idag. Jag har länge velat byta ut foder runt dörrkarmar och fönster på vår nedre våning, till allmogestil. Så min far-hantverkarn- har tagit bort de gamla förra veckan, vi har köpt nya som jag målat och idag kom han hit och satte upp dem. Det blev så fint.

Julen har också börjat stökas bort här på gården idag. Det var min mor som kom med initiativet. Hon stökade medans jag gick omkring med en målarpensel och duttade på alla spikhål. Jag har förstått att här i bloggvärlden är jag sent ute med avlägsnandet av julpiffet, men jag älskar det. I mitt kök har jag mycket rött och det blir så ombonat, varmt och gemytligt. Jag ska medge att det hänt att allt julpiff, vissa år, inte har åkt bort förrän i februari månad och det beror alltså inte på slöhet, utan för att jag tycker att det är så fint. Det är speciellt två st vita julstjärnor som jag har i vardagsrummet som fått stanna kvar in i det längsta.

Men nu känns det helt rätt. Dagarna börjar bli längre och ljusare och jag ser fram emot att hälsa våren välkommen. Även om jag vet att det kommer att dröja länge än, här uppe i norr.
Jag har köpt nya gardiner till köket på den underbara butiken Hjortgården (Luleå) för ett par veckor sedan och jag börjar nu längta efter att få sätta upp dem. Tomten, i egenskap av sambo, kom med nya stolsöverdrag som jag önskat mig. Jag ska måla mina köksmöbler vita kommande vecka (de är nu mörkbrun-betsade) och söka få dem lite shabbiga. Jag har läst på bloggen Lantlif hur jag ska gå tillväga. Jag tror att sambon kommer att hålla mig för tokig när jag går på de nymålade möblerna med sandpapper, men jag tror att det kommer att bli jättefint.
Imorgon drar vi iväg till svärmor och svärfar i Luleå. Jag hoppas att jag kommer få möjlighet att åka till Hjortgården i helgen, det är min absoluta favorit-butik i Luleå och Maud som äger den, är så otroligt trevlig.
Nu ska jag sova.
Kram från Petra

1 kommentar:

  1. Hej igen! Ser att vi har likadana stolsöverdrag.....jag hade mina till jul, men snart åker dom fram igen...Dom är så fina till sommaren med röda perlagoner. Gardinerna känner jag oxå igen...jag har dom med helvita monogram...o jag älskar dom verkligen!! Hoppas du är lika nöjd med dina!! Kram Therese

    SvaraRadera