Vårt älskade hem, långt, långt ute i skogen...

Beläget vid en sjö...

tisdag 27 januari 2009

Mycket fikabröd å lite pyssel...

Så fantastiskt,
jag ser nu att jag har haft drygt 300 besök på min blogg sedan jag satte in räkneverket, vad roligt. Men jag är så vansinnigt nyfiken på vem ni alla är och vad ni tycker om mitt babblande samt mina bilder. Ni är så hjärtligt välkomna att lämna kommentarer under inläggen!

Tack alla ni som lämnat kommentarer och skickat e-mail, fina sådana. Det värmer mitt hjärta varje gång ska ni veta.


Igår var det "öppis"-dag och det var sannerligen ljuvligt att få åka dit en eftermiddag istället för att stressa ihjäl oss på morgonen. Flera småkillar och tjejer hade Lukas att leka med och många trevliga mammor för denna mamma att prata och umgås med.
Vet ni, det slog mig när jag satt där, att jag har inte haft lämnat skogen sedan öppis förra onsdagen.

Vi "gjorde stan" litegrann, jag och barnen. Att titta på nya kökstapeter var inte att tänka på, just då hade Lukas ett av sina 3-årstrotsiga raseriutbrott. Grrr....

Är ju på jakt efter ett nytt tyg till soffan och när vi kom till Marias syatelje så hade Lukas lugnat ner sig. Tyvärr så fann jag ingenting där som jag gillade. Jo, en randig markisväv, men det är förstås inte riktigt aktuellt. Iallfall så bunkrade jag upp med några nya the-sorter. Samt spets. Jag älskar the, dricker litervis varje vecka.



Strax innan jul var vi några stycken som blev inbjudna på afternoon-tea till min kära vän M. Vi provade fyra stycken olika sorters the (tillsammans med scones, olika marmelader och ett fikafat som hette duga). Det var så mysigt och gott, jag håller tummarna för att det kommer att bli en årligen återkommande tradition.

Mina kaffe-och theburkar, inköpta på en inredningsbutik i Kalix som jag tyvärr inte vet namnet på (jag går bara in) när jag och kära kollegan var där på kurs (ja, dock inte i inredningsbutiken. Sådant "glamoröst arbete har jag inte). Burken med Hot Chocolate är inköpt i USA när jag var där på semester med kära M.
I Miami Beach, varmt och gott, hade vi ändå tankar på varm choklad...

Apropå tyg till soffan så har jag fått sambon att gå med på att åka till Kalix på lördag, så jag får titta in i inredningsbutiken, tillika tygaffären, My Home. Förhoppningsvis hittar jag någonting där.

Väl hemma igår så visade det sig att sambon riktigt varit i "bakar-tagen". Både daimkakor och snickerskakor hade han bakat (även sockerkaka samt the-kakor).








Mums!!!

Båda sorterna var jag ju förstås "tvungen" att smaka på, tillsammans med nyinköpt the, och omdömet blev "med beröm godkänt".

Maud (Hjortgården) har skrivit i en kommentar att hon vill se bevis på den bullbakande sambon. Tyvärr, gott folk, han VÄGRAR.
Ni får istället hålla till godo med Lukas som bakar pepparkakor tillsammans med kompisen Cornelia. Det är en decembertradition som jag har tillsammans med Cornelias mamma, min kära kompis, Ullis. Det brukar vara en superhärlig eftermiddag.



Idag har jag gett mig i kast med badrummet. Städat som bara den, till och med knäskurat golvet (mamma skulle varit stolt). Tagit ner julgardinerna...ooops, har de verkligen suttit kvar så här länge?



Jag gläntar lite på min vackra gamla badrumsdörr...
Ljuvligt, fräscht och det luktar underbart gott av gammeldags gul såpa...
Jag visar badrummet i ett kommande inlägg.




Men vänta nu...


vem är det egetligen som har städtjänst hemma hos oss?


Efter städningen så ville Lukas måla med vattenfärg. Då passade jag på att slå in ett par tvålar i vackert papper.



Det här blir ett vackert stilleben i badrummet, så snart jag fått upp en ny hylla som jag köpt.
Pappret använt kommer från webbutiken Nordljus(http://www.nordljus.net/), snörerna är från Panduro (http://www.panduro.se/).
Så enkelt och så vackert, eller hur?


Normalt nu så skulle jag ha kommenterat handbollen, men jag struntar i det ikväll, känns skönt att VM strax är över, så grabbarna får träna ihop sig (och speciellt på straffskyttet) till 2011 då vi ska ta GULD.

Avslutar med ytterligare ett citat från kattboken

"en hund som har haft sönder något är full av ånger och ursäkter. En katt svär på att den aldrig ens var i närheten".



Var rädda om er, bis nächtes Mal!

Kramar från Petra


6 kommentarer:

  1. Godmorgon!

    Ser att jag missat ett inlägg - dygnet har för få timmar - sitter med näsan i kataloger och jobbar med en tidningsannons som skall komma i tidningen snart. Roligt men tidskrävande.

    Hihi! Jag förstår maken - inte kul och bo i ÖK och visa sig i förkläde...
    Sonen har ju talang så jag tror nog det kommer från maken!

    Vilken fin reklam jag fick av dig - jag måste nog ta hem fler röda gardiner - har rödvit ripsmatta på gång.

    Det är så fräscht med rödvitt.

    Ha en bra dag och pyssla lugnt!


    Kram Maud

    SvaraRadera
  2. Måste säga att det är kul att ha hittat till din blogg Många fina bilder och orden om katt o hund stämmer så bra överrens med sanningen Ha en bra onsdag/ Kram Carina

    SvaraRadera
  3. Hehe... Jag har inte heller varit utanför "skogen" sen förra öppis! Och, då har jag ju liiite närmare än vad du har! ;-)

    SvaraRadera
  4. Hej Petra det är din kusin Peter Efverström som tittar in.(Ove tipsade...) Vad fint det har blivit, ni är då verkligen duktiga att rusta. Bygger själv (mfl!) nu en anläggning som heter Göransson Arena (bandyhall) i Sandviken. Kul att se dina barn. Ha det så gott och hälsa.Hälsningar från oss i söder.

    SvaraRadera
  5. Hej Petra!
    Vad jättefint det blev med tvålinslagningen. Jag håller med om att det går att göra mycket med lite medel. Det blir spännande nästa gång jag kommer upp till ÖK att få se allt du åstadkommit. Själv är jag i Uppsala och har svalt en pizza på hotellrummet. Ska tvätta bort sminket och sen gå och lägga mig en sväng i solariet. Sen har jag något mysigt som väntar, jag har nämligen köpt en härlig badbomb som luktar vanlij på Lush idag. Ska lägga mig och läsa lite studentlitteratur i badkaret. På så sätt förenar jag nytta med nöje. Om du vill får du skriva ut mitt namn i forstättningen, jag tycker det är lite kul när jag blir omnämnd. Men, det är mycket respektfullt att du bara skriver M innan jag sagt ja.
    Kram till dig min älskade vän, pynta på och kom ihåg att det är aldrig för tidigt att tapetsera om!!!
    Kram Magdalena

    SvaraRadera
  6. Hej Petra, tack för din kommentar hos mig.
    Vilken karl du har då vart hittar man sånna ?? vad härligt med så mycket hembakat, mums.
    Kram på dig/Ingela.

    SvaraRadera